Volim Jajce
Aktualno Jajce

ZAUSTAVITI SEGREGACIJU I SRAMOTNO PONAŠANJE MINISTRA BOJANA DOMIĆA

U povodu posjete ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB Bojana Domića općini Jajce pismo reakcije na ovu posjetu uputilo je i Udruženje Jajčana „Kraljevski grad“ u kojem piše:

Poštovani premijeru i ministri u Vladi Srednjobosanskog kantona,

vjerujemo da ste i Vi, kao i velika većina građana općine Jajce i javnost, negativno iznenađeni i zaprepašteni ponašanjem ministra u Vladi koju vodite i u kojoj radite, gospodina Bojana Domića.

Prije nekoliko dana gospodin Domić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, naime, boravio je u službenoj posjeti općini Jajce. I tom prilikom, kao u najmračnijim vremenima segregacije, sreo se i na radnim sastancima razgovarao s predstavnicima jednog naroda, direktorima obrazovnih i drugih institucija pripadnicima jednog naroda i političkim funkcionerima koji predstavljaju jedan narod – hrvatski.

Gospodin Domić na najbrutalniji način zloupotrijebio je svoju funkciju i obavio, očito, privatnu posjetu svojim stranačkim kolegama u Jajcu koristeći resurse Kantona i svih građana, a pod krinkom službene posjete.

Ovim postupkom, sastajući se samo s članovima HDZ-a u Jajcu, ministar Domić i njegovi domaćini pokazali su koliko im je stalo do države BiH, njenih institucija i organa, zajedničkog života, budućnosti te u konačnici i djece koja pohađaju škole čije je direktore ministar ignorirao.

Poštovani premijeru, ministri u Vladi Srednjobosanskog kantona,

ovaj očit čin segregacije, sa svim oblicima i sastavnim dijelovima nečega što se zove fašizam, da se ignoriraju svi građani koji nisu Hrvati, da se ignorira prvi čovjek općine gospodin Edin Hozan i direktori škola i javnih ustanova koji nisu kadrovi HDZ, zahtjeva svaku osudu, ali i zakonsku obavezu Vašeg djelovanja u pravcu pokretanja smjene i sankcioniranja ministra Domića.

Pozivamo Vas da u interesu građana kao i očuvanja dostojanstva Vas kao premijera, načelnika općine Jajce te direktora ustanova koji su svjesno i krajnje drsko ignorirani, što prije poduzmete sve zakonske mjere i sankcionirate ministra Domića.

Apeliramo na Vladu i Skupštinu Srednjobosanskog kantona da u što kraćem roku sazovu hitne sjednice, zauzmu stav i očituju se na skandalozno ponašanje ministra Bojana Domića.

 

Udruženje Jajčana „Kraljevski grad“

Predsjednik: Seđad Muhić
Predsjednik Skupštine: Muamer Hadžić

 

Jajce-online

Povezani Članci

ODLAZAK S ČELNE POZICIJE Milanović: Ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a

Volim Jajce

Obrana Hrvata kroz Herceg Bosnu ne može biti zločinački pothvat

Volim Jajce

BROJKE KOJE POZIVAJU NA REAKCIJU Počela nastava u središnjoj Bosni, 844 učenika manje nego lani

Volim Jajce
Učitavanje....