Volim Jajce
Aktualno Jajce Mini hidro-elektrane

Vijećnici OV Jajce protiv MHE u Jajcu!

Inicijativa pokrenuta prije nekoliko dana od strane predsjedatelja OV u tehničkom mandatu g. Ive Šimunovića, da se svi vijećnici novoga saziva Općinskoga vijeća Jajca svojim potpisom izjasne protiv gradnje MHE na rijekama Plivi i Vrbasu, kao i na cijelome području općine Jajce, privedena je kraju, te je nadležnom ministarstvu upućen dopis na daljnje postupanje.

Dvojica vijećnika dala su izdvojeno mišljenje o ovoj inicijativi, te su svoj potpis s očitovanjem uputili kao prilog ovoj inicijativi. No, apsolutno su protiv gradnje bilo kakvih MHE na području naše općine.

Kao što to i inače biva kod nas u Jajcu, pojedini vijećnici nisu podržali ovu inicijativu (vijećnici SDA su odbili potpisati predloženi tekst), te su zbog, navodno proceduralno-formalnih razloga odbili staviti svoj potpis na zajedničku izjavu. No, ipak su na kraju i oni nadležnom ministarstvu KSB/SBK dostavili svoje mišljenje, kao službeni stav Kluba vijećnika (SDA), u kojem se očituju da su i oni protiv gradnje MHE, ali uz napomenu “izuzev onih za koje je već izdata saglasnost i započeta izgradnja“, ma što to značilo.

Dakle, sve političke stranke i svi izabrani vijećnici u novom sazivu OV Jajce nedvojbeno su protiv gradnje MHE. Očekujemo da će ova inicijativa biti potvrđena i na jednoj od prvih sjednica OV, te da će se naši politički predstavnici ubuduće ponašati dosljedno svojim javno iznesenim stavovima po ovom pitanju.

 

Povezani Članci

Čestitka OO HDZ Jajce povodom Uskrsa

Volim Jajce

Hodočašće Sv. Ivi u Podmilačju

Volim Jajce

Radionica – Pozicija i uloga žena u turizmu u XXI. Stoljeću

Volim Jajce
Učitavanje....