Volim Jajce
Aktualno BiH

Uprkos nekima, emisija “Lijepom našom” će biti događaj godine u Jajcu

Uprkos nekima, emisija “Lijepom našom” će biti događaj godine u Jajcu

Emisija Lijepom našom – mostovi kultura, hrvatske radio televizije, koja se nedavno snimala u kraljevskog gradu Jajcu, nadmašila je očekivanja velike većine stanovnika naše općine, koji su imali prigodu da svojom nazočnošću snimanju, budu dio iste, kao i onih koji su prvi dio emisije vidjeli u subotu na hrvatskoj televiziji.
U Jajcu je snimljen kulturni glazbeni spektakl, nešto što se na našim prostorima rijetko može vidjeti. Tako širok repertoar, toliko kulturno umjetničkih društava i narodu omiljenih glazbenih imena, kao i najviša razina profesionalnosti produkcije, teško da će u našem gradu nekad biti nadmašeni, kad su u pitanju događaji kulturnog karaktera.
Puna sportska dvorana dokaz je da naš narod želi i željno iščekuje ovakve priredbe.
Isto tako je brojnosti publike dokaz da nije uspjela opstrukcija određenih bošnjački udruga, a jedna od njih je Udruga Kraljevski grad Jajce, kojima je eto, zasmetao naziv priredbe odnosno prvi dio naziva serijala “Lijepom našom”, jer su se jadni prestrašili da će Hrvatska uzurpirati Jajce i preseliti ga u svoje granice, pa su alarmirali određene medije kako bi zasijali strah u redove svoga naroda.
Isti ne znaju da je Hrvatska oduvijek tamo gdje su i Hrvati, ne teritorijalno, ali DA kulturno, obrazovno i duhovno i da se upravo zbog toga ova emisija snima širom svijeta gdje žive Hrvati, kao spoj kultura.
Drugi dio naziva “Mostovi kultura” , takvima ne znači ništa, iako bi u duhu tog naziva trebali i djelovati. Sigurno je samo jedno, ova udruga nije osnovana radi promoviranja kulture Jajca, nekog dobrotvornog rada i sličnih stvari kojima se udruge inače bave, nego suprotno.
Udruga Kraljevski grad Jajce, ispružena je ruka bošnjačke politike u Jajcu, koja nema toleranciju prema drugom i drugačijem, i ista je nanijela veliku štetu Bošnjacima Jajca, koji su htjeli biti na ovom spektaklu, ali nisu zbog negativnog konteksta izazvanog od strane udruge Kraljevski grad Jajce, a iz straha da ne bi iz redova svoga naroda bili prozvani da su bili na snimanju serijala koji se već dugi niz godina zove Lijepom našom. Bez obzira što su mogli uživati gledajući između ostalih i nastupe članova kulturno umjetnih društava i glazbenika iz reda svoga naroda. Jednostavno Bošnjaci su iz nekog samo sebi razumljivog razloga bojkotirali ovaj događaj u Jajcu.
Žalosno ali istinito. Ma koliko se obje strane trudile da u Jajcu stvari krenu naprijed po pitanju suživota Hrvata i Bošnjaka, uvjek se pronađe onaj netko, kome zasmeta ono nešto “njihovo”. Čak su se u Jajcu počele i udruge osnivati u te svrhe.

Na kraju treba istaknuti da su Hrvati Jajca ovom prilikom pokazali da su dostojanstven narod, što je mogao osjetiti i sam načelnik Edin Hozan, obzirom da je od istih pozdravljen aplauzom kakav će dugo pamtiti. Svaka čast!

Volim Jajce

Povezani Članci

Ušli u napuštenu vilu narkobosa i naišli na najsablasnije scene koje nisu vidjeli ni u filmovima

Volim Jajce

Udruga “Vitezovi kraljevskog grada Jajca” podnijela izvješće o protekloj humanitarnoj akciji za stradale u potresima u Glini i Petrinji

VJ Urednik 1

Turković: Kupovinu sam obavila u zadnji tren, pred iftar, nakon dugog radnog dana

VJ Urednik 1
Učitavanje....