Volim Jajce
Aktualno BiH Izdvajamo Jajce

Umjesto muslimanskog hvala, nastavlja se bošnjačka agresi

Mnoge će nejasnoće i tajne građansko vjerskog beha sukoba još dugo ostati nerazjašnjene i bez pravog odgovora žrtvama tog brutalnog i vrlo prljavog rata na periferiji Europe. No ipak što više vrijeme odmiče, što je manje živi aktera te najveće europske sramote poslije Drugog svjetskog rata, tih velikosrpski i velikomuslimanski zločina, istina, polako ali sigurno, izlazi na vidjelo, i mogla bi biti kamen zaglavni u potrebiti mir u Bosni i Hercegovini.

Poslije smrti svakog velikosrpskog ili velikomuslimanskog planera i začetnika tih ratnih brutalnosti, kao i onih iz redova Svjetske zajednice kao sukreatora današnjeg iscrpljujućeg, sa elementima gladomora, stanja u Bosni i Hercegovini, istina tih zastrašujućih sukoba pomalo obasjava beha prostore, kao znak i putokaz uređenja te zajednice Bošnjaka, Hrvata i Srba.

To zbog toga što ništa nije tako prijeko potrebno tom beha bolesniku koji četvrt stoljeća leži na samrtnoj postelji, kao istina, dijagnoza bolesti. Nije dovoljno što tu istinu zna obićni mali narod, a što je malobrojniji on je bio i jest najveća žrtva, već je potrebno da je spoznaju i priznaju i brojnija dva beha naroda, budući da su i oni žrtve svojih ideologa koji ih gurnuli u krvavu ratnu igru.

Nažalost guraju ih i dalje, napose bošnjačka strana koja se još uvijek ne miri sa činjenicom da Bosna i Hercegovina  ne može nikada biti samo muslimanski entitet, te zbog ne osvajanja cijele zemlje danas vode rat poslije rata. Usmjerili su sve svoje snage na zaokruženje osvojenog u ratu, sa stalnom tendencijom ubijanja i zastrašivanja hrvatskih povratnika na te prostore, kako bi ih što više proširili i što veće zaokružili.

U nekim slučajevima ipak se mire, kao i u ratu, da im je cilj neostvariv, i da se Alijin osvajački plan   ne može realizirati u potpunosti, pa čak ni sa „250 hiljada“ Muslimana koliko je bio spreman da ih žrtvuje za islamsko deklaracijsku Bosnu i Hercegovinu  šerijatskog uređenja. Stoga već u srpskoj agresiji se odriču neki beha teritorija, dijelom zbog Beogradski tajni dogovora diobe zemlje, dijelom i nezainteresiranosti kako prema vlastitom narodu tako i prema teritoriju koji nije bio u razgovorima između Srba i Muslimana u Beogradu označen muslimanskim.

Dakako Izetbegović i njegovi ratni, kasnije i poratni, suradnici ne pokazuju interes za neke beha dijelove, i Muslimane koji na njima žive, te zbog, nažalost, toga što do tog stravićnog dana muslimanskog stradanja nije bio ispunjen broj od 250 tisuća muslimanskih žrtava za cilj koji bi ih opravadao, muslimanska Bosna i Hercegovina. O zainteresiranosti muslimanskog, tada su bili Muslimani, čelništva za najstradalniji beha grad, s osam tisuća  žrtava, otkrio je, sad već pokojni Momir Bulatović.

Naime, kolumnista Gojko Berić u Oslobođenju od 11. jula 2019. prenosi velik dio  obimnog intervjua  iz  NIN -a  od  19. novembra 2015. što ga  tim novinama dao Momir  Bulatović, o muslimanskoj (ne)zainteresiranosti za Srebrenicu.

Između ostalog Bulatović  na pitanje novinara je li iko pominjao Srebrenicu, misli tijekom daytonskih razgovora, odgovara: “Ni Izetbegović, ni bošnjačka strana. Pošto se RS stvara tek u novembru mjesecu, a zločin u Potočarima se desio u julu, interesantno je kako niko u Daytonu ne pominje taj period. Da smo mi tada znali razmjere tog zločina, ne bismo mogli da branimo RS. Garantujem, ni Milošević ni ja! A vjerujte, svi pregovori su se vodili po šemi ko je gdje poginuo”.

Odgovor na pitanje zašto tako velik i strašan zločin nad Muslimanima u Daytonu nitko od muslimanskih pregovarača ne spominje, je vjerojatno u tajnim muslimansko srpskim pregovorima diobe BiH, i da u tim pregovorima Srebrenica nije bila u planu da bude muslimanski teritorij. I drugo, još više zastrašujuće je, nije bio ispunjen Alijin broj muslimanskih žrtava od 250 hiljada koje je bio spreman žrtvovati za muslimansku BiH. Za islamskog radikalistu Alijinih dimenzija 8 ili 9 tisuća muslimanskih žrtava u Srebrenici je sitnica u poređenju cilja, muslimanska Bosna i Hercegovina, kojeg je zamislio u svom, vjerskom manifestu „Islamska deklaracija“.

Nadalje Gojko Berić prenosi iz NIN-a  Bulatovićev govor o agresorsko okupatorskom  ratu kojeg je vodio sa Miloševićem u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u kojem kaže:“Nakon Oluje i pada RS Krajine, u diplomatskim krugovima je prevladao stav da se u BiH mora desiti ili brzi rat ili brzi mir. Brzi rat je podrazumijevao ulazak hrvatskih oružanih snaga u BiH. Banja Luka je bila pred padom, gotovo spakovana, nemoćna da se odbrani od hrvatskih tenkova. Trebinje takođe. Prijetila je opasnost da kompletan narod istočne Hercegovine pobjegne ispred vojske Republike Hrvatske. Da bi se brzi rat spriječio, opcija je bila brzi mir. To je značilo odlazak na mirovnu konferenciju u Dayton“, potvrđuje Bulatović.

Treba li još ikakav dokaz o Alijinoj odgovornosti, ili suodgovornosti, za srpsko muslimanske tajne pregovore diobe BiH. Kao i za njegove govore da je spreman žrtvovati 250 tisuća Muslimana za muslimansku BiH. Zasigurno da je i ta strašno velika brojka muslimanskih žrtava u Srebrenici dio Alijinog plana žrtava tuđe djece, muževa, braće, otćeva, za muslimansku BiH, kao amanet Turskoj. Stoga se muslimansko bošnjačko  čelništvo u beha Predsjedništvu, Džaferović i Komšić, kao i Izetbegović mlađi sjete Srebrenice samo na dan njenog stradanja, s namjerom amortiziranja odgovornosti za taj zločin. U Bulatovićevu svjedočenju vidljiva je i zasluga Hrvatske i njene Vojske  za oslobađanje beha teritorija, i neponavljanja neke druge Srebrenice na nekom drugom mjestu, napose ne u Bihaču. Umjesto muslimanskog hvala, nastavlja se bošnjačka agresija na sve što je hrvatsko, na narod kako onaj u BiH tako i u Hrvatskoj. Podlost muslimanska je kontinuitet bošnjačke politike sve od pojave „Islamske deklaracije“ do biranja „janjičara“ kao predstavnika Hrvata u beha Predsjedništvo.

 

                                                                       Vinko Đotlo, Švicarska

Povezani Članci

OTKRIĆE FOTO: Pronađena kuća u Nazaretu gdje je Isus odrastao

Volim Jajce

Velemajstor Milan Vukić pobjednik šahovskog turnira „13 RUJAN“

Volim Jajce

U Uzdolu obilježena 23. obljetnica stravičnog pokolja nad Hrvatima

Volim Jajce
Učitavanje....