Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

Udruge proistekle iz Domovinskog rata pružile potporu našem portalu

Povodom kaznene prijave koju je protiv našeg portala i FB profila podnijela politička stranka SDA iz Jajca, a poradi navodnog širenja mržnje, straha i nepovjerenja među građanima, oglasile su se udruge proistekle iz Domovinskog rata pružajući potporu našem portalu i istini koju promoviramo. U nastavku je cjeloviti tekst priopćenja.

 

 

Prošlo je skoro 30 godina od kako smo se kao građani ove države odlučili, a potom i oružjem izborili da živimo u neovisnoj državi i u demokratskom društvu. Prihvatili smo i u našim parlamentima usvojili mnoge deklaracije koje jamče slobode i ljudska prava koja su nam bila uskraćivana u totalitarnom komunističkom režimu.

Europska konvencija o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, u članku 10. između ostalog ističe: „Svatko ima pravo na slobodu izražavanja. Ovo pravo uključuje slobodu posjedovanja vlastitog mišljenja, primanja i priopćavanja informacija i ideja bez miješanja javne vlasti i bez obzira na granice….

Povod našeg obraćanja javnosti je kaznena prijava koju je Stranka demokratske akcije podnijela protiv jednog od najčitanijih lokalnog medija, portala www.volimjajce.com, radi navodnog „širenja mržnje, straha i nepovjerenja među građanima“. Razlog podnošenja prijave je objavljivanje članka autora Vinka Đotle pod nazivom „Dolaze ISIL-ovci, a tko odlazi?

S obzirom da se radi o autoriziranom članku, navedenu kaznenu prijavu protiv portala smatramo bespredmetnom. Osim toga, tko može biti ravnodušan na činjenicu da su se brojni pripadnici terorističke organizacije ISIL vratili u BiH, a da ih još puno čeka na povratak. Cijela Europa i svijet su zabrinuti zbog te pojave, a izgleda da je samo SDA isticanje tog problema širenje mržnje i straha. Možda se autor u nekim dijelovima svoga članka nespretno izrazio o tom problemu, ali to su ipak stavovi autora a nikako navedenog portala.

Portal www.volimjajce.com u posljednje vrijeme je pisao o određenim neljudskim i nehumanim postupcima pa i protuzakonitim aktivnostima pojedinih visoko pozicioniranih članova SDA u Jajcu pa smatramo da je to glavni motiv pokušaja ušutkavanja ovog medija. Svojim javnim istupom protiv portala doveli su do toga da je neposredno poslije objave informacije „da šire mržnju i strah“ isti portal bio napadnut i još uvijek nije ponovno pokrenut.

Stoga, mi iz udruga proisteklih iz Domovinskog rata izražavamo punu potporu redakciji portala www.volimjajce.com i podržavamo njihova nastojanja da budu glas javnosti i da naše građane izvješćuju o onim stvarima i događajima o kojima drugi ne smiju pisati.

Također, osuđujemo svaki pokušaj udara na slobodu medija i osnovna ljudska prava i slobode.

Svi oni koji vrše javne funkcije moraju biti spremni na kritiku javnosti. Oni moraju shvatiti da su ih građani birali i da istim tim građanima podnose račune. Ako netko misli da je amnestiran od odgovornosti zato što pripada nekoj političkoj stranci i da mu politički položaj daje za pravo da krši ljudska prava i slobode, onda ga upozoravamo da je na krivom putu jer se istina ne može ugušiti prijetnjama i pritiscima.

 

 

Udruga „13 rujan“ Jajce

 

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO Jajce

 

Udruga ratnih vojnih invalida HVO Jajce

 

Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO Jajce

 

Udruga nositelja ratnih odličja HVO Jajce

 

Udruga umirovljenih branitelja HVO Jajce

 

Originalni dokument u linku ispod.

volim jajce

Povezani Članci

Gudeljević upoznala javnost s dinamikom pristizanja cjepiva, PCR test neće biti potreban pri ulasku u BiH

VJ Urednik 1

Hrvatska počinje isplatu dugovanja iz 2007. za stradalnike iz HVO-a

Volim Jajce

Raspodjela sredstava iz transfera za podsticaj i razvoj poljoprivrede

Volim Jajce
Učitavanje....