Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce

U sklopu obilježavanja 13.rujna,  Dana oslobođenja Jajca, sinoć je u Domu kulture održan Sat povijesti. Gosti predavači bili su dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i g. Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog

U sklopu obilježavanja 13.rujna,  Dana oslobođenja Jajca, sinoć je u Domu kulture održan Sat povijesti. Gosti predavači bili su dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i g. Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH. Brojni Jajčani i gosti imali su priliku čuti o bogatoj prošlosti hrvatskog naroda i njegovoj ulozi na ovim prostorima kroz povijest.

Završen je i natječaj za likovno – literarne radove za učenike osnovnih i srednjih škola, na temu „Jajce moj grad“ te su sinoć dodijeljene nagrade. Likovni radovi izloženi su u holu Doma kulture. Čestitamo nagrađenima i velika hvala svim učenicima koji su sudjelovali na njihovom trudu i radu, kao i nastavnicima i profesorima za mentorstvo.

Sinoćnji program završen je prikazivanjem filma Festivala domoljubnog filma  „Gordan Lederer“ – “Ovčara neispričana priča”.  Film rekonstruira strašne zločine koju su se dogodili u noći 20.11.1991. kada je ubijeno gotovo 300 ljudi. Prenosi istinita i vrlo potresna svjedočanstva sudionika i svakako da nikoga nakog gledanja ne ostavlja ravnodušnim.

Nažalost, za ove zločine kao i za brojne druge počinjene nad Hrvatima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini još nitko nije odgovarao. Stoga na ovaj dan, prisjetimo se onih koji su podnijeli najveću žrtvu, danas im uzdignute glave i s ponosom odajmo počast. Neka im je hvala i slava.

Sretan vam Dan oslobođenja našeg voljenog grada !

 

Volimjajce.com

Povezani Članci

Federalni inspektori uklanjali hrvatska obilježja u Širokom Brijegu?

Volim Jajce

Jesu li novi Prostorni plan KSB/SBK i planirane MHE razlog neformiranja vlasti u Jajcu?

VJ Urednik 1

NEMA NAFAKE GDJE DOĐE BAKE

VJ Urednik 1
Učitavanje....