Volim Jajce
BiH Jajce

U Jajcu simbolično obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatskog vijeća obrane

U Jajcu simbolično obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatskog vijeća obrane

Danas je u Jajcu obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatskog vijeća obrane u znak sjećanja na sve naše poginule, nestale i umrle branitelje i u čast borbe za opstojnost hrvatskog naroda i države Bosne i Hercegovine.

Simboličnim paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom za sve poginule pripadnike Hrvatskog vijeća obrane, kod spomen obilježja prvoj žrtvi Domovinskog rata u Jajcu, Franji Ladanu Panceru, okupili su se predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i pripadnici Policijske uprave Jajce. Molitvu za sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Ivana Krstitelja fra Filip Karadža.

Svijeće su potom zapaljene i kod središnjeg spomen obilježja poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane u središtu Jajca.

Sukladno naputcima Odjela za branitelje i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, a zbog situacije prouzročene epidemijom virusa COVID-19, ova značajna obljetnica za hrvatski narod obilježena je simbolično, uz pridržavanje neophodnih mjera zaštite.

Dragi branitelji, pripadnici Hrvatskog vijeća obrane, svima Vama ali i svim obiteljima poginulih, nestalih i umrlih pripadnika HVO-a čestitamo 28. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane. Također Vam svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

Udruga 13. rujan Jajce

Povezani Članci

Bura u čaši vode ili uvod u pad Milorada Dodika

Volim Jajce

Marinko Čavara primio izaslanstvo iz općine Jajce

Volim Jajce

Glazbeno-scenski spektakl MOSTOVI KULTURA „Lijepom našom“ u kraljevskom gradu Jajcu

Volim Jajce
Učitavanje....