Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Tržnice i prodavače na njima uvesti u zakonske okvire

Federalna uprava za inspekcijske poslove je, na inicijativu Federalnog ministarstva trgovine, danas upriličila sastanak povodom izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH, a u smislu kvalitetnijeg reguliranja i kontrole obavljanja trgovine na malo osobnim radom, odnosno kategorije “trgovac pojedinac”.

Konstatirano je da intencija izmjena i dopuna zakona ide u dva pravca – omogući kvalitetniju borbu protiv sive ekonomije kroz uvođenje neregistriranih trgovaca pojedinaca u sustav i efikasniju kontrolu nad ovom vrstom djelatnosti, te pojednostavljivanje procedura za poslovanje ovih gospodarstvenika u FBiH.

Najvažnije izmjene i dopune se odnose na jasno propisivanje uvjeta za organiziranje tržnice, na precizno reguliranje vrste roba u odnosu na prodajno mjesto, kao i na preciznije utvrđivanje odredbi u vezi s vršenjem inspekcijskog nadzora.

Svi prisutni su naglasili važnost uspostavljanja suradnje i partnerstva u jačanju cjelokupnog sustava, kako bi svi subjekti na  prostorima tržnica bili uvedeni u zakonske okvire i na taj način, osim represivnih, bile provođene preventivne i korektivne mjere u suzbijanju sive ekonomije u FBiH.

Sastanku su, osim direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove i glavnog federalnog tržišnog inspektora, prisustvovali predstavnici Federalnog ministarstva trgovine, Porezne uprave FBiH, te predstavnici javnih poduzeća – tržnica iz Federacije BiH, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Bljesak.info

Povezani Članci

Odbijen zahtjev za ponovno brojanje 2.000 glasova iz inozemstva

Volim Jajce

IMA SE MOŽE SE Uvoz automobila u BiH gotovo udvostručen

Volim Jajce

INDEX O ZLOČINIMA ARMIJE BiH NAD HRVATIMA Protjerivali civile, rušili crkve, mudžahedini zarobljenima rezali glave

Volim Jajce
Učitavanje....