Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce TOP

TREBA LI SE JAJAČKI IMAM OGRADITI OD DOSADAŠNJE “PROBOSANSKE” POLITIKE U JAJCU

Jučer je jajački imam Zehrudin-ef. Hadžić upriličio prijem za predstavnike tzv. probosanskih stranaka ,odnosno kako je navedeno u ove stranke su ubrojani politički subjekti  SDA,SBB,SBiH i SDP.

Tom prigodom isti ih je pozvao da rade najbolje što mogu, a za korist zajednice Bošnjaka, kao i drugih koji žive na prostoru Medžlisa islamske zajednice Jajce. Znači prvenstveno za korist Bošnjaka .

Ništa tu ne bi ni bilo čudno da u ovom probosanskom sastavu koji je imam okupio oko sebe te im dao upute za daljnji rad, nisu isključivo Bošnjaci ,a među njima i jedini preostali predstavnik „građanske“ ,multi-kulti opcije SDP.

E sad se postavlja pitanje koliko je SDP ili SDA ili SBB ili SBiH probosanskiji od npr. HDZ-a BiH ili HDZ-a 1990 ili Mirka Ljubeza?. Probošnjačkiji da ,ali probosanskiji nimalo.

Sama riječ probosanski značila bi da ove stranke inače rade na dobrobit Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda ,bez obzira na nacionalnu pripadnost, što svi znamo da u Jajcu , ali niti na teritoriji cijele nam  BiH nije slučaj.

Neke  od ovih, kako imam reče  probosanskih političkih stranaka vladaju Jajcem godinama i od Jajca su napravili tamni vilajet za sve one koji ne dišu bošnjački.Probosanska politika ,prema tome u  primjeru Jajca nije imala nimalo obzira prema drugima i drugačijima  ,odnosno prema nebošnjacima Jajca, pa je stoga i sam imam zlouporabio riječ „probosanski“ ,obzirom da i Hrvati Jajca pripadaju Bosni te su čak što više u mnogim primjerima probosanskiji nego Bošnjaci.

U takvu politiku sad se uvukao i SDP te nam dao do znanja da SDP u Jajcu više ne postoji kao nenacionalna ili multinacionalna stranka . I do sad je bilo preletavanja nekih vijećnika iz ove stranke u tabor SDA , ali svojim dolaskom po pamet kod jajačkog imama, aktualno vodstvo SDP-a Jajce  je pokleknulo ,skinuli maske te su svima dokazali da je to nacionalna stranka bošnjačkog naroda uz nešto članova i simpatizera iz reda drugih naroda naše općine,između ostalih i Hrvata.

Kako je u Jajcu vladala probosanska politika u proteklih 12 godina pročitajte u nastavku:

Ako je probosanska politika sve ono što su stanovnici općine Jajce vidjeli proteklih 12 godina SDA-ovog, nekih manjih bošnjačkih strančica i uz pomoć  nekih “probosanskih” Hrvata, upravljanja našom općinom ,onda svaki iole normalan stanovnik općine Jajce bi trebao da se zabrine nastavkom takve politike.

Tih 12 godina probosanska politika je progutala 100 miliona maraka ,a da su rezultati potrošnje tolikog silnog novca jedva vidljivi na terenu.
Vidljiv je jedino rast nekoliko privatnih bošnjačkih poduzeća ,koja su “podignuta” javnim novcem i koja na provizijaški način uz stalne matematičke pogreške ,dobivaju poslove od strane općine Jajce.

Probosanska politika ovih stranaka je isto tako ultimativno i provizijaško odbijanje investicije od preko 40 milijuna Eura poduzeća BSI od strane probosanske politike SDA ,što je direktno rezultiralo gubitkom preko 200 radnih mjesta ,a samim tim i tjeranjem mladosti iz Jajca u europske zemlje .Glavni i odgovorni probosanac ,koji je zaslužan da se to desilo jeste istovremeno i aktualni sabornik Medžlisa islamske zajednice Jajce.

Probosanska politika se također ogledala u  ignoriranju i diskriminiranju Hrvata općine Jajce na sve načine ,osim kad je riječ o punjenju proračuna. Hrvati su za probosansku politiku narod, koji je potrebno u miru etnički očistiti iz Jajca, kako bi se eventualno danas,sutra u ove krajeve naselili egzotični arapski (avan)turisti, koji će probosanskoj politici biti prihvatljiviji i veća braća od svoje srednjovjekovne braće.

Probosanska politika, je dopuštala mnogostruka kršenja Statuta općine Jajce ,Poslovnika o radu OV Jajce, razno-raznih Zakona i propisa ovog grada,Županije kojoj pripada,entiteta i države u koju se ova politika kune.
Probosanska politika si to može priuštiti ,jer ima svoje ljude u inspekcijama, Sudovima i Tužilaštvu,pa još nismo vidjeli da je neki od ovih organa reagirao na gruba kršenja zakona u općini Jajce u proteklih 12 godina.

Probosanska politika je politika koja upošljava podobne, a ne sposobne ,pri tome zaboravljajući da smo država tri konstitutivna naroda te da samim tim svaki od ovih naroda treba imati jednaka prava . Jedno od tih prava je i pravo rada u državnoj službi, što nalaže i Zakon o državnim službenicima.

Ne transparentnost, ne ravnomjeran razvoj općine i ne ulaganje proračunskih sredstava u ne bošnjačka naselja ,oličenje je takve politike u Jajcu.

Probosanskoj politici ne pada na pamet zaustaviti odlaske mladih iz Jajca ,nego je to očiti CILJ ove politike. Dok god je u blizini proračunskih milijuna ,probosanska politika neće trepnuti nad jednim od najvećih problema naše općine.

Probosansku politiku ne brine to što su svake godine razredi sve manji ,škole neopremljene i u lošim uvjetima za rad , ali ovu politiku itekako brine RAZDVAJANJE SREDNJOŠKOLACA ,jer probosanska politika nema drugog rješenja. Jajački SDP je nekad bio protiv takve politike.

Stoga bi  gospodin Zehrudin-ef. Hadžić, kao vjerski predstavnik  u općini Jajce ,u najmanju ruku trebao da se ogradi od takve „probosanske politike“ ,te da i redove MIZ Jajce „očisti“  od onih koji su takvu politiku provodili,  a ne kao do sada da bude kreator iste,jer nadamo se i vjerujemo da vjera koju jajački imam zastupa i predstavlja ne dozvoljava mnoge od gore navedenih „probosanskih“ avantura  u bosanskom Jajcu.Trebao bi ,ukoliko je zajednici koju predstavlja cilj suživot i neka bolja budućnost svih naroda u općini Jajce.

volimjajce.com

Povezani Članci

Sin Sefera Halilovića: Božo Ljubić ugrožava sigurnost BiH

Volim Jajce

Duraković-Upozorenje vlastima: U BiH se stvara “muslimanija”

Volim Jajce

Predsjednik Federacije na obljetnici oslobađanja kraljevskog grada Jajca

Volim Jajce
Učitavanje....