Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska Kultura TOP

Topić: Hrvatski premijer obećao veću podršku ‘Napretku’ i svim Hrvatima u BiH

Predsjednik HKD “Napredak” u Sarajevu Franjo Topić kazao je da je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, prilikom današnjeg posjeta ovom kulturnom društvu, obećao veću podršku za “Napredak”, kao i za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini.

U razgovoru s Plenkovićem, predsjednik “Napretka” ga je informirao o njihovim rezultatima rada, tako da je sada, kako je rekao Topić, hrvatski premijer dobio veći uvid u rad Društva te njegov značaj i ulogu, javlja Fena.

– “Napredak” ne promiče samo kulturu Hrvata u BiH, nego i kulturu iz Hrvatske – istaknuo je Topić, dodajući da, osim 16 podružnica koje imaju u Hrvatskoj, “Napretkova” središnjica i podružnice dovode brojne zborove, orkestre i autore iz Hrvatske u BiH.

Tako da, naglasio je, “Napredak” riječju i djelom predstavlja hrvatski narod iz obje zemlje.

Također, dodao je Topić, ovo kulturno društvo pomaže da bh. građani, mediji i međunarodna zajednica “gledaju ljepše” cijeli hrvatski narod i Republiku Hrvatsku.

– “Napredak” ima, za mnoge, sa strane gledano, teško shvatljiv ugled i veliku medijsku promociju u BiH, a bilo bi dobro kad bi imao i bolji medijski tretman u Hrvatskoj – kazao je predsjednik “Napretka” u razgovoru s hrvatskim premijerom.

Topić je ovom prilikom zamolio Plenkovića za bolji tretman “Napretka” u Hrvatskoj, ali i bolji tretman od hrvatske vlasti u BiH, što je predsjednik Vlade Hrvatske i obećao.

– Ponekad netko gleda “Napredak” kao folklornu skupinu, a ne kao 64 podružnice od kojih neke rade više nego državne institucije. “Napredak” je na ponos svim Hrvatima – naglasio je predsjednik ovog kulturnog društva.

Vecernji.ba

 

Povezani Članci

Glavni imam i Predsjednik Medžlisa IZ Jajce posjetili JU „Agencija Jajce“

Volim Jajce

NE BIRAJU SE SREDSTVA ZA POSTIZANJE CILJA- NVO sektor u Jajcu ipak na bošnjačkoj strani

Volim Jajce

HASANBEGOVIĆ Ključ su hrvatsko-bošnjački odnosi

Volim Jajce
Učitavanje....