Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Politika TOP

TKO KOGA DISKRIMINIRA U JAJCU?

Obzirom da će danas općina Jajce biti domaćin mnogobrojnim diplomatama iz OHR -a, OESC-a itd. , koji su iskazali želju pomoći rješavanju situacije sa najavljenim podjelama u srednjim školama u Jajcu , potrebno je iskoristiti prigodu te iste upoznati o sustavnoj diskriminaciji hrvatskog naroda u Jajcu od strane općinskog Načelnika i politike koju propagira.

Naime , prema mnogim pisanjima medija u BiH , stvara se dojam da su Bošnjaci u Jajcu diskriminirani od strane Hrvata , obzirom da njihova djeca nemaju mogućnost pohađanja nastave na bosanskom jeziku, pa bi stoga OHR-u , OESC-u, OESS-u i drugima , netko trebao onako usput reći da nije ni Hrvatima baš sjajno u Jajcu ,te da trpe razne načine diskriminacija od strane bošnjačke politike i da im isto tako treba pomoć.

Tako bi Predsjedavajući OV Jajce , Mirko Ljubez , kao jedini predstavnik Hrvata Jajca, s kojim će gore navedeni razgovarati, morao obrazložiti sve vidove diskriminacija i ignoriranja hrvatskog naroda u Jajcu posljednjih godina , koje su djelo politike podjela , kreirane od strane političkih i vjerskih predstavnika bošnjačkog naroda Jajca i koje su za rezultat imale dizanje nacionalnih tenzija i uzrokovale međunacionalne podjele , a usudimo se reći i iseljavanje mnogih obitelji iz Jajca.

Tako bi bilo lijepo da gospoda , koja se zalažu za poštivanje ljudskih prava znaju za sljedeće:
1. Da je omjer uposlenih državnih službenika u općini Jajce 21:5 u korist Bošnjaka
2.Da u tri javne ustanove kojima je općina Jajce osnivač radi samo jedan Hrvat
3.Da je općina Jajce dozvolila bespravnu izgradnju islamskog vjerskog objekta u naselju Vrbica , gdje žive isključivo Hrvati
4. Da se naseljena mjesta gdje živi većinsko hrvatsko stanovništvo namjerno obilaze kad su u pitanju ulaganja u infrastrukturne projekte
5. Da milijunske poslove od općine Jajce mogu dobiti samo bošnjačka poduzeća , u kojima ne radi niti jedan Hrvat, iako hrvatska poduzeća većinom pune proračun
6. Da je direktor Doma zdravlja u Jajcu osoba koja je zbog osobnih interesa dopustila da investicija od preko 40 milijuna eura ode iz Jajca , čime je nanesena nemjerljivo šteta svim stanovnicima opcine Jajce itd.

Teško je očekivati da će o ovim stvarima strane diplomate upoznati sam načelnik općine Jajce , pa nam ostaje samo nada da će ove stvari od nekog ipak i doznati.

volimjajce.com

Povezani Članci

VIDEO: ‘Vlašićki Robinson’ ne razmišlja o povratku u grad

Volim Jajce

III. Izborna skupština Općinske organizacije Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Jajce

Volim Jajce

EU ĆE NAM NAPLAĆIVATI ULAZNICE? Novi (de)vizni režim za građane BiH

Volim Jajce
Učitavanje....