Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce TOP

ŠUTNJA ZLATA VRIJEDNA – Zašto Bošnjaci u Jajcu ŠUTE?

U višenacionalnim sredinama u koje spada i Jajce, solidarnost i briga jedne etničke zajednice o problemima svojih sugrađana, koji pripadaju drugoj etničkoj zajednici, trebala bi biti sasvim normalna stvar.

To kod nas to nije slučaj.
Pod utjecajem političkih predstavnika, prvenstveno politike SDA, kao i zbog strahopoštovanja prema nekim “lokalnim moćnicima”, odnosno jajačkim Šahbazima, Bošnjaci Jajca ŠUTE i nijemo promatraju sve ono što sutra ne bi željeli da se njima desi.

ŠUTILI su tako kada je bivši načelnik Nisvet Hrnjić dopustio da investicija od 40 milijuna EUR-a ode u Bjelajce, umjesto da ostane u Jajcu, gdje bi radno mjesto našlo minimalno 200 ljudi.
Javne osude ovog čina od strane Bošnjaka još uvijek bilo nije, jer Hrnjić ima moć i pored ove činjenice, nagrađen je mjestom direktora Doma Zdravlja, a o moćnima se ŠUTI.

ŠUTILI su kad se aktualni načelnik Edin Hozan oglušio o zahtjeve Hrvata Vrbice te direktnim utjecajem na građevinskog inspektora Miralema Makića, dozvolio bespravnu gradnju islamskog vjerskog objekta u naselju, gdje i sami znaju da takvom objektu nije mjesto. Hozan dobro zna da za gradnju nekog objekta, osobito vjerskog, trebaju dozvole.
Bošnjački narod, Islamska zajednica, političari, intelektualci, nevladine organizacije, ostali su nijemi, čak i na samu činjenicu da se pored svega ovaj vjerski objekat gradi bespravno.

ŠUTE isto tako na činjenicu da se hrvatska naselja u širokom luku obilaze i financijski diskriminiraju svake proračunske godine te je usljed takvog postupanja bošnjačke politike lako u Jajcu zaključiti u kojem naselju žive Hrvati, a u kojem Bošnjaci.
Nove ceste, rasvjeta, igrališta, nova vodovodna mreža za mnoga naselja nastanjena Hrvatima, samo su pusta želja.
Sustavno se na tome radi već dvanaest godina, ali tih dvanaest godina Bošnjaci Jajca nisu uočili ovu nepravdu, mada i sami prolaze preko loših, često i makadamskih, neosvjetljenih puteva kroz hrvatska naselja, kako bi došli do svoje nove osvjetljenje ceste.

Također ŠUTE na nepravednu praksu bivšeg i aktualnog načelnika i njihove politike kod jednonacionalnog upošljavanja u općinu Jajce, javna poduzeća i ustanove.
Samo kod državnih službenika u općini Jajce omjer između Bošnjaka i Hrvata je 21:5,s trendom povećanja, dok u nekim javnim ustanovama niti za jednog Hrvata mjesta nema.

ŠUTE Bošnjaci mada i svojim očima vide da milijunske poslove s općinom Jajce uredno, dobijaju isključivo jednonacionalna bošnjačka poduzeća bez ijednog uposlenog Hrvata, dok s druge strane znaju da hrvatski gospodarstvenici pune većinu proračuna općine.
Tobože su razlozi povoljnije ponude od strane istih, dok nitko nema uvida u anekse ugovora , koji se naknadno rade.
Čak i činjenica da je većina hrvatskih poduzetnika osigurala radna mjesta, a samim time i egzistenciju mnogim bošnjačkim obiteljima, nije dovoljna da netko javno o ovome progovori.
Mnogo je još primjera, gdje je netko od Bošnjaka morao javno progovoriti, stati na stranu sugrađana Hrvata, te osuditi politiku koja sve više vodi ka jednoumlju.
Takav stav bi sutra natjerao predstavnike Hrvata da na isti način reagiraju na nepravdu načinjenu prema Bošnjacima, a sve zajedno, građane Jajca do uzajamnog povjerenja i u konačnici ravnopravnosti svih naroda naše općine.

Bilo kakav oblik diskriminacije, kao i tjeranja u kut nekoga, može imati samo kontra efekt. Tome se nekad mora stati na kraj.

Politici koja Bošnjake Jajca vodi ka jednoumlju, zbog tobože nekog imaginarnog straha od Hrvata, a u biti je to strah od gubitka kontrole proračunskog novca, ovakvo stanje odgovara kako bi i dalje “lovili u mutnom”, punili privatne džepove te dizali neka bliska privatna poduzeća javnim novcem.

Žalosno je da će takva politika i dalje opstajati utemeljena na strahu od nečega i nekoga, a okovana i zapečaćena ŠUTNJOM .

volimjajce.com

Povezani Članci

KAKO VELIČATI RATNE ZLOČINCE? Totalitarne intencije SDA prema svim Hrvatima

Volim Jajce

Džaferović sa mjesta gdje je Armija BiH pobila Hrvate poručio: HVO je bio u službi zločinačkog i agresorskog poduhvata

Volim Jajce

U Zenici na Bosforu stoji Harun same

Volim Jajce
Učitavanje....