Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

SRAZ LIBURNA, NARONA I DAČANA: Stolac okupiran s tri strane. Prava bitka tek počinje. Kaplana ni na vidiku…

U dva dana održavanja sajma u Stocu se očekuje preko 5 tisuća posjetitelja, te 90 vitezova u 11 viteških skupina. Na sajam stižu i četiri autobusa studenata  Sveučilišta u Mostaru, 6-7 grupa turista, kao i brojne obitelji u osobnom aranžmanu

Srednjovjekovni sajam Stolačka tarča održava se sutra i prekosutra(19. i 20. svibnja) u gradu na Bregavi. U dva dana održavanja u Stocu se očekuje preko 5 tisuća posjetitelja, te 90 vitezova u 11 viteških skupina.

Na sajam stižu i četiri autobusa studenata  Sveučilišta u Mostaru, 6-7 grupa turista, kao i brojne obitelji u osobnom aranžmanu, potvrdio je Dnevnom listu Ante Vujnović, ravnatelj JU Radimlja, koja je uz Općinu Stolac organizator manifestacije.

Kaže da su i više nego zadovoljni zanimanjem za ovo, u BiH jedinstveno događanje. Posebno su ponosni što se Tarča pretvara u manifestaciju obiteljskog karaktera, te je i sadržajno obogaćena i za najmlađe, koji će imati priliku jahati na ponijima, voziti se na vrtuljku, sudjelovati u radionici čarobnjaštva…

Ovogodišnji sajam je međunarodnog karaktera jer sudionici dolaze i iz zemalja regije, osim BiH i iz Slovenije i Hrvatske.

Uz ostalo, nadasve su pozitivni utjecaji i koristi koje će od sajma imati cijeli grad, jer se već traži krevet više u privatnom aranžmanu, a pojačan promet bilježiti će i ugostitelji. Sajam počinje u petak svečanim mimohodom viteških skupina u 16 sati, a svečano otvorenje Stolačke tarče bit će na Starom gradu u 16.30.

Oba dana bit će i predstavljanje viteških udruga, a posjetitelji će moći obići i pogledati sve viteške tabore. Vrhunac programa u petak bit će uprizorenje Obrane hercegova grada, te nakon toga Vatreni show u izvedbi Koprivničkih mušketira i haramija.

Program se nastavlja kasno u noć nastupom 2 DJ-a. U subotu već od 16:00 h u velikoj kuli bit će otvorena tamnica za posjetitelje. Već od 16:45 h počinje program za djecu i odrasle uz mnoštvo radionica, plesova i predstava.

Ove godine, iz JU Radimlja najavljuju novitet za najmlađe posjetitelje Sajma- Konjički klub Vranac iz Čapljine bit će na raspolaganju onim najmlađima za školu jahanja. I u subotu se nastavlja Bitka za Vidoški grad u 19:30, te Vatreni show u 21:00. u 21:30h je nastup DJ-a čime će završiti ovogodišnja Tarča.  K.Bošnjak

Povezani Članci

Zvonko Milas: Stvaramo uvjete za ostanak Hrvata u BiH

Volim Jajce

NK METALLEGHE BSI: Nastavljene pripreme u Krupi na Vrbasu

Volim Jajce

DODIK: Kako u BiH uopće graditi nešto kada su Bošnjaci Hrvatima izabrali člana Predsjedništva

Volim Jajce
Učitavanje....