Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

SKANDALOZNA ODLUKA NAČELNIKA “SVIH GRAĐANA” -JKP Čistoća i zelenilo Jajce će jednim kamionom i jednim poluispravnim bagerom čistiti snijeg na 200 km lokalnih cesta u Jajcu

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Jajce ,održanoj 20.09.2016. godine na prijedlog načelnika općine Jajce, između ostalog usvojena je i Odluka ,kojom se poslovi zimskog održavanja lokalnih cesta u općini Jajce povjeravaju poduzeću JKP Čistoća i zelenilo doo Jajce.

Tu spadaju poslovi čišćenja snijega i leda s kolnika s ciljem sprečavanja poledica na gradskim ulicama i prigradskim lokalnim putevima.

U obrazloženju ove odluke navodi se da je navedeno javno poduzeće u okviru zajedničke komunalne potrošnje obveznik uklanjanja snijega sa trotoara i drugih pješačkih staza , a kao upravitelj javnih parkirališta obveznik je uklanjanja snijega s javnih parkirališta od kojih najveći broj spada u tzv.ulična parkirališta te je stoga svrsishodno dodijeliti im i uslugu čišćenja snijega sa kolnika gradskih ulica i prigradskih lokalnih puteva ,obzirom da su dostavili pisanu izjavu o osposobljenosti i prihvatljivosti pojedinačnih cijena.

Nejasno je šta se krije iza ove odluke ,kada svi znamo da JKP Čistoća i zelenilo raspolaže sa samo jednim kamionom i jednim poluispravnim radnim strojem (bager) s kojima bi trebali čistiti oko 200 km lokalnih cesta ,gradske ulice i parkirališta, ali su prema pisanoj izjavi direktora ovog poduzeća osposobljeni .Ova pisana izjava ,iako neistinita, načelniku općine Edinu Hozanu bila je dovoljno da sve gore navedene poslove povjeri JKP Čistoća i zelenilo.

Nažalost ovu odluku baziranu na neistini je podržalo 14 vijećnika Općinskog vijeća Jajce . Uz vijećnike SDA i SBiH (9) , svoju podršku su odluci dali i Nikola Bilandžija (SBB),Mirsad Duranović (DF) ,Jozo Radovac (HSP),Josip Bošković (HDZ 1990) i Predsjedavajući OV Jajce Mirko Ljubez (HNS).

Svi smo svjedoci problema proteklih godina u zimskom periodu, kad snijeg “iznenadi” i  kad je čak nekoliko poduzeća sa svim svojim kapacitetima obavljalo ove poslove te je i pored toga bilo dijelova općine na kojima su neke ceste određeni period bile potpuno neprohodne , a da ne pričamo o stanju u samom centru grada.

Ako znamo da JKP Čistoća i zelenilo nema kapacitete za obavljanje tolikog obujma posla , ostaje sumnja da načelnik općine dodjeljivanjem ovih poslova direktnim ugovorom poduzeću JKP Čistoća i zelenilo želi izbjeći proceduru javnih nabavki , kako bi u konačnici poduzeće JKP Čistoća i zelenilo  moglo slobodno bez javnih natječaja predati ove poslove nekim favoriziranim privatnim poduzećima ,a u cilju da se izbjegnu ona poduzeća ,koja istom ne financiraju izbornu kampanju.

Tako aktualni načelnik “svih građana”  općine Jajce, Edin Hozan, očito na kraju mandata želi podobnim poduzećima osigurati poslove i u zimskom periodu. Neistinita pisana izjava jednog direktora, bila je dovoljan argument da do toga cilja dođe.

Građani općine Jajce niti u ovom primjeru nisu bitni načelniku “svih građana” ,jer kad se nešto desi, svatko će svoj dio odgovornosti prebacivati na nekoga drugoga.

opcsnijeg2

volimjajce.com

 

 

 

 

 

Povezani Članci

TKO JE OVDJE LUD? Načelnik općine Jajce pozvao izabrane vijećnike da preuzmu svoje obaveze

Volim Jajce

SRBI GA SUMNJIČE ZA UBOJSTVO CIVILA U JAJCU Krstičević: Moja postrojba tamo nije bila

Volim Jajce

REPORTAŽA Bolje se u BiH živi s 1000 nego u Njemačkoj s 3000 KM

Volim Jajce
Učitavanje....