Volim Jajce
Aktualno BiH

Sjednica OV Jajce nije nastavljena zbog nedostatka kvoruma

12.sjednica Općinskog vijeća Jajce nije nastavila sa radom zbog nedostatka kvoruma.  Naime, veliki broj vijećnika SDA nije se pojavio na sjednici te ista nije mogla biti nastavljena. Poznato je da je na 12. sjednici Općinskog vijeća  Jajce, između ostaloga , na dnevnom redu bila i točka “Plan održavanja, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih  i nerazvrstanih cesta  općine Jajce za 2019. godinu” , a što  Klub vijećnika HDZ Jajce nije podržao, ( u tekstu  od dana 06.05.2019 godine na stranici Općine Jajce ) i direktno prozvani za ne podržavanje plana. Klub  vijećnika HDZ Jajce želi informirati javnost  što su razlozi za  ne podržavanje plana.
Uzimajući u obzir da je Klub Vijećnika HDZ Jajce “Plan održavanja cesta za 2018. godinu” i ako je ukazao na nedostatke plana, koji se odnose na: – analizu stvarnog stanja ceste, – vrsta radova koji se trebaju obaviti na pojedinoj dionici ceste, – okvirno cijenu  radova, – mjesto izvođenja radova  i dr. ,te uz Plan za 2018.godine donijeli i Zaključak da nadležna služba Općine izradi detaljnjiji Plan za 2019.godinu do 12. mjeseca 2018. godine i dostavi Vijeću na usvajanje. Međutim , nadležna općinska služba nije dostavila Plan niti je izradila Plan usklađen s Pravilnikom o održavnju cesta u F BiH,  a Plan koji su dostavili Općinskom vijeću identičan je Planu iz 2018.godine
U koalicijskim pregovorima dogovoreno je da Općina Jajce ide u kreditno zaduženje za kompletno asfaltiranje lokalnih i nerazvrstanih cesta i da se sredstva planirana u Proračunu za 2019. godinu ulože u glavnu ulicu ( između kapija), a drugi dio sredstava da se urede ulice u naseljima Hrast i Bare.
Kako je u ponuđenom Planu od strane Službe, a što možete i vidjeti na slici, uvrštena rekonstrukcija glavne ulice u iznosu od 400,000 KM, a ostalih 450 000 KM  prema Planu bi se uložilo u druga naselja,  kako iz Plana nije  precizno navedeno, što će se raditi  na određenoj cesti, na kojem mjestu će se raditi,  okvirna cijena radova, te da je jasno vidljivo da hrvatska naseljena mjesta su isključena iz Plana, a što je suprotno  dogovoru.
S toga, Klub vijećnika  HDZ nije mogao ovakvu Odluku podržati.
Klub vijećnika HDZ BiH Jajce, a kako to navode u tekstu  koji je objavio jajce-online, nije protiv rekonstrukcije ulice Hrvoje Vukčića Hvratinića i zalaže se da se kompletne  gradske ulice urede sa svih
850. 000 KM,  a što Plan nije predvidio.

Povezani Članci

Svečano otvoren Dom dragovoljaca i veterana HVO Jajce

Volim Jajce

Priča 1.2.3.

Volim Jajce

AKCIJA PRIKUPLJANJA POMOĆI JAJČANIMA STRADALIMA U POTRESIMA U R. HRVATSKOJ

VJ Urednik 1
Učitavanje....