Volim Jajce
Aktualno Jajce Opcinsko vijece

SDA se pravda zbog opstrukcija u formiranju Općinskoga vijeća

SDA je sa svojim partnerskim strankama u proteklih 15 godina bila pokretač, inicijator i predvodnik svih pozitivnih procesa u Jajcu, SDA je bila i danas je pokretač svih projekata kao i programa koji se realizuju s ciljem unaprjeđenja života naših građana.

Oni su to prepoznali i podržali na posljednjim lokalnim izborima, te Savezu kojeg je predvodila SDA dali veliku podršku. Rezultati izbora su najmjerodavniji pokazatelj ko je i šta radio u prethodnom i svim prethodnim mandatima, te je tako prepoznat od građana.

Nakon objavljenih rezultata Savez je pokrenuo niz aktivnosti i razgovora kako bi se Općinsko vijeće Jajce što prije konstituisalo.

Ali isto tako je važno i ko je na „čelu“ OV-a, odnosno ko njime rukovodi.

Samo onaj ko ne zna ulogu predsjedavajućeg OV-a ili ne razmišlja svojom glavom može reći da je nevažno ili svejedno ko obnaša tu funkciju.

U periodu nakon izbora i nakon obavljenih niz razgovora u raznim „formatima“ Savez se vrlo jasno opredijelio i odlučio kome dati podršku.

Na našu inicijativu sazvana je i prva konstituirajuća sjednica OV-a novog saziva.

Prije toga i Općinski načelnik je 19.01.2021. godine poslao dopis u kojem je pozvao političke stranke da dostave imena predsjednika svojih klubova, te prijedloge za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV-a.

Takođe, 19.01.2021. poslao dopis Predsjedavajućem iz ranijeg saziva sa prijedlogom za sazivanje konstituirajuće sjednice.

Šta se dešavalo na samoj sjednici naša javnost vrlo dobro zna.

I na tom prvom dijelu konstituirajuće sjednice Savez je imao jasan stav koga podržava, dok su neki svoj stav pokazali na drugi način, suzdržanošću.

Ali i to je demokratija.

Neko svoj stav iznosi veoma jasno i nedvosmisleno, a neko ga zaklanja za opciju „SUZDRŽAN“.

Njihovo političko moralisanje o potrebi da se Vijeće konstituiše gubi svaki smisao, kao i priča o želji da se radi i donose odluke.

U narednom periodu razgovori između političkih partija, sasvim sigurno će biti nastavljeni i Savez će intenzivno učestvovati u njima, naravno, s ciljem da se što prije postigne dogovor, konstituiše OV-e i u punom kapacitetu počne sa radom.

(SDA Jajce Press)

Preuzeto s portala jajceonline.com

Povezani Članci

Poštujemo žrtve drugih, ali i Hrvati Lepeničke doline imaju pravo na istinu

Volim Jajce

Jajački vitezovi na Međunarodnom susretu povijesnih postrojbi „Požega 2019“

Volim Jajce

HRT na zanimljiv način opisao Marijana Knezovića, evo što kažu

Volim Jajce
Učitavanje....