Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

ROKOVI IM NE ZNAČE NIŠTA! Dokad će izvođači radova u Jajcu nekažnjeno kršiti ugovorene obveze ?

26.08.2016. godine potpisani su ugovori o izvođenju građevinskih radova između Općine Jajce i poduzeća MUKIĆ-KOMERC d.o.o. Jajce, „BH 4“ d.o.o. Jajce i „Rudnici gipsa“ z.d.d. Donji Vakuf te je počela sanacija i rekonstrukcija gradskih ulica, lokalnih puteva i mostova na području općine Jajce. Vrijednost potpisanih pet ugovora iznosi gotovo 590.000,00 KM,dok je rok za izvođenje radova 60 dana.(http://www.opcina-jajce.ba/aktuelnosti/vijestinove/1920-potpisani-ugovori-o-sanaciji-i-rekonstrukciji-gradskih-ulica-lokalnih-puteva-i-mostova.html)

Ovaj rok je prošao prije mjesec dana ,odnosno 26.10., a da svi predviđeni radovi još uvijek nisu izvršeni.
Ponovno su prioritet bila naselja naseljena Bošnjacima ,vjerojatno zbog lokalnih izbora ove godine .Možda je čak i “slučajno” tako bilo , ali ovaj put nećemo o tome.

novi-asvalt

I tako svake godine ista priča, izvođači ne poštuju rokove ,općina tj. načelnik ne reagira ,a pored toga isti ti izvođači uredno dobivaju skoro sve poslove . Nerijetko s matematičkom pogreškom ,koja se naknadno ispravlja, cijena povećava, a proračun ošteti.

I prošle godine, također su se lokalne ceste asfaltirale izvan rokova i u zimskom periodu te samim time kvaliteta izvedenih radova može biti upitna. Čak je dio poslova iz 2015. prenesen u 2016. godinu ,odnosno nekoliko mjeseci izvan roka.
Bez ikakvih problema ista ta poduzeća i ove godine rade istu stvar, pa stoga jedino što se može zaključiti jeste da su favorizirana te da ih i sam načelnik štiti, a sve to u cilju da što više javnog novca završi na računima ovih privatnih poduzeća.

Da nije tako ne bi im dopustio ovakvo ponašanje ,te bi ove činjenice bile uzete u obzir pri odabiru najboljeg kvalificiranog izvođača radova, jer nepoštivanje ugovorenih obveza se svugdje kažnjava .
Svugdje osim u Jajcu . U Jajcu se nagrađuje novim poslovima i ugovorima.

Ne ulazeći u to tko je i na koji način dobio sve te poslove, nego isključivo da taj netko bez posljedica ne poštuje ugovorene obveze, odnosno rokove, za poslove koji se financiraju javnim tj. novcem svih nas , konačno je vrijeme da se reagira te da se takvoj praksi stane u kraj .

dav
Rok za dovršetak kružnog toka je 15.12.2016.godine i vjerojatno neće biti ispoštovan.

Rokovi su obvezujući za sve i nisu tek tako sastavni dio svakog ugovora.

Zapitajmo se kako bi se isti izvođači radova proveli da nekom privatnom investitoru kasne s izvršenjem radova . Naravno da bi platili penale ili bi otjerani s gradilišta i nikad više za tog investitora ne bi radili ,ali kad je u pitanju naša općina kao investitor , takve se stvari uvelike toleriraju.
Razlozi su mnogima poznati ,ne trebamo ih više čak niti navoditi.

Na potezu je novoizabrani načelnik “svih građana” ,koji bi konačno trebao dokazati da nije u službi odabranih privatnih poduzetnika, nego naroda, čijim novcem upravlja.

volimjajce.com

Povezani Članci

Hrvati u BiH od Berlinskog kongresa do Domovinskog rata

Volim Jajce

PANIKA Austrija na nogama: Azilant planirao napad u Salzburgu

Volim Jajce

Čović: Imati ćemo najmanje 4, vjerojatno i 5 izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Volim Jajce
Učitavanje....