Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce TOP

PROPAO POKUŠAJ PRODAJE ZEMLJIŠTA ZA TRŽNI CENTAR “ŽELJEZNIČKA STANICA”: Pogledajte tko je sve bio zainteresiran

Dana 08.04.2016. godine općina Jajce ,odnosno načelnik općine Jajce je objavio Javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja -licitacije ,a za potrebu izgradnje tržnog centra .Radi se o zemljištu, na kojemu se trenutačno nalazi gradska tržnica i poligon za obuku vožnje ,koje je prema procjeni sudskog vještaka građevinske struke, za početnu cijenu trebalo imati iznos od 908.184,77 KM.

Svim zainteresiranim potencijalnim kupcima ostavljen je rok od 15 dana za prijavu na Javni oglas.

Kako doznajemo,jučer ,11.05.2016.godine ,planirano je održavanje licitacija po navedenom Javnom oglasu ,ali zbog nedolaska jednog od prijavljenih učesnika licitacije ,a radi se o poduzeću ROSE WOOD doo  iz Uskoplja i nepotpune dokumentacije kod još dva prijavljena učesnika ,poduzeća BH 4 doo i MUKIĆ COMERC doo iz Jajca,od licitacije nije bilo ništa .

Kao što vidimo ,neki ozbiljniji trgovački lanci uopće nisu pokazali interes za ovim projektom ,dok je u javnost plasirana priča o zainteresiranosti trgovačkog centra BINGO doo te se postavlja pitanje šta će u konačnici biti od ovog projekta,ukoliko zemljište na nekoj ponovljenoj licitaciji kupi poduzeće BH 4 doo ili Mukić komerc doo iz Jajca,obzirom da su to poduzeća bez referenci za ovako velike projekte,ali s dobrim političkim zaleđem ,koje im omogućava uredno poslovanje ,uglavnom s općinom Jajce.

Ostaje za vidjeti kako će se sve okončati i da li će od zamišljenog projekta u konačnici išta biti,kao i to da li stanovnici općine Jajce trebaju od strane općine Jajce biti više informirani o svim detaljima ovog projekta te samog provođenja postupka licitacije,kako bi se otklonile sve moguće sumnje u netransparentnost?

Vijest da je jučer trebala biti održana licitacija ,kao i rezultati iste,makar i informacija da je poništena ili odgođena ,izostala je na službenoj stranici općine Jajce.

volimjajce.com

Povezani Članci

Prašuma Janj korak bliže UNESKO-ovoj listi svetske baštine

Volim Jajce

Budi srce ponosno i prijavi se za dopisno glasovanje najkasnije do 24. srpnja.

Volim Jajce

25. obljetnica oslobođenja Jajca – svečani govor Ante Brtana

VJ Urednik 1
Učitavanje....