Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP Turizam

Program ‘Posjetite Jajce’ predstavljen agencijama i školama u bosanskoj Posavini

JU ” Agencija za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” u sklopu priprema za ljetnu turističku sezonu, već treću godinu u nizu posjećuju obrazovne ustanove širom Bosne i Hercegovine.

Ove godine pored turističkih agencija, upriličene su posjete i osnovnim te srednjim školama sa područja bosanske Posavine, gdje su predstavili program “Posjetite Jajce”.

Djelatnici su upoznali ravnatelje i djelatnike više od 25 škola iz  Doboja, Žepča, Gračanice, Gradačca, Srebrenika, Brčkog i Orašja s ponudom i programima koje Agencija priprema u pogledu učeničkih ekskurzija, prije svega kroz višednevne posjete Jajcu i njegovom okruženju.

Ove posjete su bila izvrsna prilika da se razgovara o potrebama škola u pogledu organiziranja učeničkih ekskurzija kao i predstavljanje bogate kulturno-povijesne i prirodne baštine koju Jajce ima, te njegov značaj u kontekstu poznavanja domovine Bosne i Hercegovine.

Školske ekskurzije čine značajan udio ukupnog broja posjetitelja Jajcu. U narednom periodu planirana je posjeta ostalim područjima Bosne i Hercegovine.

 

(agencija-jajce.ba)

Povezani Članci

Hrvatima u BiH Bošnjaci napokon priznali: U pravu ste!

Volim Jajce

Kršćanstvo na udaru: Izbačen s fakulteta u Britaniji jer je na Facebooku napisao što Biblija kaže o braku i seksualnosti

Volim Jajce

Jajčanka dr. Ismeta Zulić dobila zvanje primarijus

Volim Jajce
Učitavanje....