Volim Jajce
Aktualno Jajce Politika TOP Županija Središnje Bosna

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST Koalicije zajedno za bolje sutra Jajcu

Kako je od objave službenih rezultata lokalnih izbora prošlo više od dva mjeseca, te kako je i protekao krajnji rok za donođenje proračuna Općine Jajce, odnosno Odluke o privremenom financiranju, smatramo potrebnim obavijestiti birače i sve žitelje naše općine o razlozima nekonstituiranja Općinskog vijeća i nedonošenja najvažnijih dokumenata za njeno funkcioniranje.

Odmah po zatvaranju birališta na dan izbora svima barem malo upućenima postalo je jasno kako će vlast u općini Jajce činiti stranke okupljene u Koaliciji zajedno za bolje sutra Jajcu, kao izborni pobjdenik s jedne strane, i stranke okupljene oko SDA, s druge strane. Tu alternative nema i to nije ništa novo.

Svjesni da možemo samo zajedno raditi za boljitak svih građana Jajca, čelnici Koalicije Zajedno za bolje sutra Jajcu inicirali su niz sastanaka s predstavnicima SDA i njihovim partnerima, nudeći razna konkretna rješenja za uspostavu vlasti u Općini Jajce, a koja su temeljena na potpunoj ravnopravnosti obadviju strana, bez ikakve isključivosti ili „natezanja“ na jednu stranu, smatrajući da smo potpuno jednaki u svemu i da jedino tako i možemo funkcionirati kao partneri u vlasti. Zadnji u nizu održanoh sastanaka, na iniciranje čelnika Koalicije zajedno za bolje sutra Jajcu, održao se upravo u prostorijama Koalicije, i to dana 29.11.2016. godine. Dogovor nije postignut. Čelnici Saveza oko SDA preuzeo je obvezu za iniciranje i zakazivanje novog sastanka.

Do danas, taj poziv za sastanak nije stigao na adresu Koalicije zajedno za bolje sutra Jajcu.

 

Dana 09.12.2016. godine bezuspješno je sazvana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća. Na sjednici, kojoj je sukladno Poslovniku o radu Općinskog vijeća predsjedao predsjedavajući starog saziva vijeća gosp. Mirko Ljubez svi izabrani vijećnici preuzeli su prava i dužnosti vijećnika te potpisali svečane izjave, što je ujedno i bila prva točka dnevnog reda konstituirajuće sjednice. Tu je i stalo sve. Nakon što stranke okupljene oko SDA nisu prihvatile ponuđeni Sporazum o suradnji, a nisu ni ponudile nikakav svoj sporazum, bilo je jasno da je zakazivanje konsituirajuće sjednice samo igrokaz za javnost u režiji SDA. Teško je reći da netko želi nešto, a ne daje nikakav prijedlog niti inicira ijedan sastanak da se eventualne sporne točke Sporazume usklade. Međutim, ni nakon pokušaja da se vijeće konsituira na silu 16.12.2016. godine, scenarij je isti. Dogovora niti bilo kakvog signala od strane SDA, nema ni na vidiku.

Danas se stanovnici Općine Jajce nalaze u pat poziciji, taoci politike SDA koja je usmjerena na rješavanje problema na razini županije Središnja Bosna – Kiseljaku, osim onih u svom dvorištu za koje su im birači dali povjerenje. Proračun nije usvojen, nema ni Odluke o privrmenom financiranju, a nema ni tijela vlasti koje bi donijelo ove odluke. Kako će se financirati osnovne potrebe stanovnika općine, proračunskih korisnika i svih drugih koji ovise o proračunskim financijama, pitanja su na koja žitelji općine očekuju odgovor.

 

Mi iz Koalicije „Zajedno za bolje sutra Jajcu“ ne osjećamo odgovornost za posljedice i pozivamo na razum predstavnike Saveza radi neophodnog uvažavanja izbornog rezultata.

 

U Jajcu, 05.01.2017. godine

 

 

(hdzbihjajce.org)

Povezani Članci

Švedski gigant stiže u BiH? IKEA pred vratima bh tržišta

Volim Jajce

Bugojanski proizvođači malina neće pristati na nižu otkupnu cijenu

Volim Jajce

GLUMAČKI VELIKAN Mustafa Nadarević: “Borim se da pobijedim bolest, ne dam na sebe”

Volim Jajce
Učitavanje....