Volim Jajce
Aktualno Izbori Jajce

Priopćenje za javnost koalicije „Zajedno za bolje Jajce“ povodom službene potvrde rezultata lokalnih izbora 2020.

Koalicija „Zajedno za bolje Jajce“, predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH, a koju su još činile HKDU BiH i HSP BiH, i na ovim je izborima zadobila najveće povjerenje hrvatskog biračkog tijela u Jajcu i dijaspori. Prepoznata su naša zalaganja za izgradnju boljeg i pravednijeg društva, te ravnopravnost svih građana Jajca.

U protekle četiri godine kroz rad u zakonodavnoj vlasti nastojali smo pomoći sredinama koje su godinama bile zanemarivane od strane općinske administracije. Stanje na terenu govori da smo u tome dobrim dijelom i uspjeli. Naš glas u Općinskom vijeću bio je i ostat će glas naroda. I dalje ćemo se boriti za transparentan rad općinske administracije, poštivanje zakona i pravičnu preraspodjelu javnih sredstava.

Koalicija je osvojila ukupno osam /8/ mandata u Općinskom vijeću, a od hrvatskih stranaka tu je još i HDZ 1990. sa dva vijećnika. Potvrđeni rezultati izbora zorno ukazuju da je Koalicija „Zajedno za bolje Jajce“ od građana dobila neosporni legitimitet za predstavljanje u naredne četiri godine. Stavljajući opće interese na prvo mjesto, očekujemo zajednički nastup hrvatskih stranaka u Općinskom vijeću i principijelan odnos prema budućim partnerima u vlasti po pitanju zaštite interesa hrvatskoga naroda u Jajcu i svih građana Jajca.

Zahvaljujemo se svim članovima stranaka koalicije i simpatizerima koji su pomogli u organizaciji ovih izbora i svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da izbori proteknu bez većih nepravilnosti.

Zahvaljujemo se građanima Jajca koji su dali svoje povjerenje kandidatima s naše zajedničke liste, kao i svim građanima Jajca koji su izlaskom na izbore izvršili svoju građansku dužnost.

Osobito se zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji žive izvan Jajca, a koji su svoje demokratsko pravo i građansku obvezu izvršili putem dopisnog glasovanja. S obzirom na njihov veliki odaziv i želju da svojim glasom doprinesu boljitku našega grada, nismo zadovoljni samim postupkom dopisnog glasovanja i stavovima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) po tom pitanju. Za dopisno glasovanje bilo je prijavljeno više od 3.000 osoba, ali je putem raznih opstrukcija na kraju pristiglo na brojanje u SIP samo 1.358 listića (za našeg kandidata za načelnika, dok je naša lista dobila 1.244 glasa). Uputili smo više prigovora i tražili pojašnjenje zbog čega tako veliki broj prijavljenih glasača nije dobio glasačke listiće na adresu i zbog čega svi pristigli glasački listići nisu prebrojani, ali su naši prigovori odbijeni.

No, to nas ne smije obeshrabriti u borbi za naša prava i već na sljedećim izborima, koji su za dvije godine, trebamo još snažnije uključiti sve naše sugrađane, bez obzira gdje trenutno borave.

Kao i uvijek, stojimo na raspolaganju našim simpatizerima i ostalim građanima Jajca za sve prijedloge i kritike koji će ići u prilog izgradnji boljeg i naprednijeg Jajca.

 

Koalicija „Zajedno za bolje Jajce“

Povezani Članci

ODLUKA VLADE Drastično pojeftinile hrvatske putovnice; pogledajte nove cijene

Volim Jajce

Savjetovalište reisa Kavazovića: Ekspert za zdravstvo, ekonomiju, pravosuđe, privredu i međunarodna pitanja

Volim Jajce

Jajčanka Lela Zjajo pobjednica međunarodnog takmičenja pjesnika!

Volim Jajce
Učitavanje....