Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP

Prekoračenje brzine za 30 km/h vozači će plaćati i do 1000 maraka

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u kolovozu usvojio prijedlog Zakona o sigurnosti u prometu. Prijedlog zakona donosi mnogo novina, a novim izmjenama predviđaju se i veće kazne za korištenje mobilnih telefona, kao i za nekorištenje pojasa. Bit će restriktivniji i prema nesavjesnim pješacima koji koriste mobilne telefone, kao i slušalice prilikom prelaženja pješačkog prijelaza.

Nove kazne

– Na prvom sastanku održanom u Bruxellesu, kojem su, među ostalima, nazočili i predstavnici BiH, predložena je preporuka da se uspostavi stroži okvir kazni. Kazne su značajnije povećane u odnosu na postojeći zakon i izjednačene s kaznama u regiji. Predviđene su mnogo veće kazne za vožnju pod utjecajem alkohola i prekoračenje brzine. Primjerice, ako alkotest pokaže veću razinu alkohola u organizmu od dopuštene, kazne će iznositi od 400 do 1000 KM, a ako vozite za 30 km/h većom brzinom od dopuštene, kazne su također od 400 do 1000 KM, rekao je Milija Radović, ravnatelj Agencije za sigurnost prometa RS-a, te dodao kako će nesavjesni vozači koji prave buku škripom guma biti kažnjeni iznosom od 40 KM.

Kazna za pijanog suvozača

– Zakonodavac je imao u vidu da često dolazi do nesreća kada pijani suvozač ometa vozača u upravljanju vozilom. Pijana osoba mora biti na stražnjem sjedalu zavezana sigurnosnim pojasom. Kažnjivo je korištenje uređaja za ometanje radara iznosom od 100 do 300 maraka, a ako prevozite dijete na prednjem sjedalu, platit ćete kaznu od 400 do 1000 KM, upozorio je Radović.

Vecernji.ba

Povezani Članci

TRAVNIK: Održano karijerno savjetovanje / profesionalna orijentacija u „Središtu za cjeloživotno učenje“

Volim Jajce

BISER GODINE: “Ukoliko se optuži Atifa to mora biti zbog herojskog djela”

Volim Jajce

Strašno: Turizam u BiH ne koristi mogućnosti Interneta

Volim Jajce
Učitavanje....