Volim Jajce
Aktualno BiH Turizam

POVRATAK RAMSKOG JEZERA Voda se polako vraća, ribari zadovoljni, ugostitelji nestrpljivo čekaju turiste

Ramsko jezero je prije nekoliko mjeseci bilo na najnižem nivou u posljednjih nekoliko godina.

Zbog loše hidrološke godine i pojačane proizvodnje električne energije, na mjestu skoro presušenog jezera izvirili su tragovi naselja iz 15. stoljeća. Izgled čitavog predjela bio je itekako narušen, a mještani i ribolovci imali su dosta razloga za zabrinutost.

Na svu sreću, njihova briga, kako kažu je prošla, jer se jezero počelo puniti, a smeđu boju zemlje, polako prekriva čista voda.

– Ostalo je još nekih dvadesetak metara da se napuni. Nadamo se da će se to desiti u narednih mjesec dana. Na to su utjecale padaline kojih je bilo u proteklom periodu, a još ima i snijega na okolnim planinama koji će se istopiti, što znači da brzo možemo očekivati da poraste nivo vode – kaže za Faktor predsednik Sportskog ribolovnog društva Rama Vladimir Nevistić.

Dodao je da je nedavno ponovno počela ribolovna sezona.

– Na svu sreću nije bilo prevelikih problema za nas ribare. Riblji fond nije pretrpio neku štetu, riba nije uginula, samo se povukla – istaknuo je Nevistić.

Naglasio je da je to jako bitno jer Ramsko jezero nije još postalo popularno turističko izletište, ali da je poznato po ribolovnom turizmu.

Kako ovaj hercegovački biser polako vraća svoj oblik, to su i veće šanse da se neko odluči da posjeti ovaj kraj i uživa u prelijepoj prirodi, zbog čega se ugostitelji raduju. Međutim u Turističkoj zajednici HNŽ-a kažu da generalno nisu zadovoljni posjetama, te da ovo prelijepo prirodno bogatstvo BiH zaslužuje mnogo više pozornosti.

Povezani Članci

Za dane AVNOJ-a u Jajce dolaze izaslanstva iz svih zemalja bivše Jugoslavije

Volim Jajce

Kome je sve davao novac iz proračunske rezerve načelnik Edin Hozan u 2018 godini

Volim Jajce

Djeca poginulih pripadnika HVO-a Vesni Teršelič: Tko je izvršio agresiju na BiH i zašto?

Volim Jajce
Učitavanje....