Volim Jajce
Aktualno BiH Crna kronika TOP Županija Središnje Bosna

Poduzeti dodatne mjere za sigurnije stanje u prometu u KSB-u

Iako je sigurnosti prometa ove godine u Kantonu Središnja Bosna poboljšana, u zadnjih desetak dana na području Bugojna došlo je do četiri prometne nesreće u kojima je poginulo šest, a ozlijeđene su tri osobe, što zabrinjava i upozorava na dodatne napore i žurne promjene u radu, priopćeno je iz Ureda policijskog komesara KSB-a.

Nažalost, i pored provedenih značajnih represivni mjera, koje ćemo i dalje provoditi, došlo je do ovakvog stanja, što ukazuje da, osim represivnih mjera, treba poduzeti i druge mjere preventivnog karaktera, koje bi trebale biti provođene i od drugih tijela i institucija, navodi se u priopćenju.

Iz Ureda komesara upućen je apel svim ustanovama i institucijama, poput auto škola i ustanova za tehnički pregled, da se uključe i doprinesu kako bi se sigurnost u prometu poboljšala.

Istaknuto je kako je stanje u oblasti sigurnosti prometa predmet svakodnevnog analiziranja te da je krajem prošle godine, nakon što je uočen negativan trend, napravljen Plan mjera na smanjenju broja prometnih nezgoda i njihovih posljedica za razdoblje od 2016. do 2017. godine.

Provedbom planiranih mjera uspjelo se u znatnoj mjeri umanjiti najteže posljedice prometnih nezgoda, te je broj smrtno stradalih u prometnim nezgodama za prvih sedam mjeseci ove godine smanjen u odnosu na prošlu godinu, dodaje se u priopćenju.

U prvih sedam mjeseci u prometnim nesrećama u KSB-u poginule su četiri osobe, dok je u 2015. godini u prvih sedam mjeseci poginulo 10 osoba.

Kako je priopćeno, tijekom prvih sedam mjeseci 2016. godine u prometnim nesrećama teško je ozlijeđeno 58 osoba, u odnosu na 73 osobe, koliko ih je bilo ozlijeđenih u istom razdoblju 2015. godine.

Istodobno, broj prometnih nesreća ostao je približno isti i iznosi 1846 prometnih nezgoda za prvih sedam mjeseci ove godine, u odnosu na 1843 prometne nesreće koliko se dogodilo 2015. godine.

(vitez.info)

Povezani Članci

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić posjetio Mjesne zajednice Smionica i Mile u općini Jajce.

Volim Jajce

Danas je Pepelnica ili Čista srijeda

Volim Jajce

U nedjelju promocija knjige ‘Sela iz okolice Jajca i Dobretića, nekad i sad’

Volim Jajce
Učitavanje....