Volim Jajce
Aktualno

Održana 17. sjednica Općinskog vijeća Jajce

U ponedjeljak, 30.12.2019. održana je 17. redovita sjednica Općinskog vijeća Jajce.  Budući da do kraja tekuće godine nije konačno usvojen Proračun Općine Jajce, na jučerašnjoj sjednici usvojena je Odluka o privremenom financiranju općinskih tijela uprave i drugih korisnika proračuna, za razdoblje 01.01.-31.03.2020. godine.

Usvojen je i Prijedlog Odluke za utvrđivanje javnog interesa za „Rekonstrukciju magistralne ceste M5 Jajce Jug – Donji Vakuf na potezu tunel Skela…“, po zahtjevu JP Ceste Federacije. Planiranom rekonstrukcijom povećat će  se sigurnost prometa na ovom dijelu naše Općine.

Općinsko vijeće izglasalo je i prethodnu suglasnost za dodjelu koncesije za izgradnju SKI lifta „Ranča“ investitoru KOMOTIN d.o.o. Jajce. Vijećnici su pozitivno ocijenili ovakve investicije kako bi se povećala i unaprijedila  turistička ponuda u oblasti zimskog turizma.

Na nedavno održanoj javnoj raspravi vezano za istraživanje i eksploataciju kamena krečnjaka na lokaciji Bage iznesene su brojne primjedbe građana, a na osnovu rasprave i priložene dokumentacije prijedlog nije dobio potrebnu većinu u Općinskom vijeću tako da ovaj zahtjev investitora „BH 4“ d.o.o Jajce nije usvojen. Dobar je ovo primjer  neposredne demokracije i  kako je očitovanja građana kroz javnu raspravu dovelo da,  kako i sam načelnik kaže „investitor svjestan da lokalitet nije za to“, a što je još najvažnije  – glas građana je bio presudan.

Prijedlog „ Programa usluga zajedničke komunalne potrošnje u 2020. koji se povjeravaju JKP Čistoća i zelenilo“  usvojen je, ali  je otvorio raspravu o ovim važnim pitanjima za svaku općinu. Pitanja čišćenja, održavanja cesta, parkova, odvoza smeća, uvijek su ogledalo  razvijenosti jedne općine ali i ekološke svijesti građana. Za oba komunalna poduzeća imenovani su članovi skupština  i Rješenje o imenovanju je usvojeno na sjednici. Očekujemo od novih skupština još bolji rad i poslovanje.

Na samom kraju sjednice usvojena je Odluka o utvrđivanju javnog interesa o kupovini nekretnine nogometni stadion Mračaj.

Povezani Članci

U Domu zdravlja Jajce sve je HITNO!

Volim Jajce

OBRAĆANJE JAVNOSTI: Izborimo se zajedno za bolje sutra u Jajcu!

Volim Jajce

TIHOMIR DUJMOVIĆ “Vlaškouličansko hrvatstvo”

Volim Jajce
Učitavanje....