Volim Jajce
Aktualno BiH EU Hrvatska Politika TOP

ODNOSI I POTPORA Plenković-Merkel: Hrvatska treba podržati BiH na EU putu

Njemačka kancelarka Angela Merkel i hrvatski premijer Andrej Plenković zaključili su, nakon razgovora u ponedjeljak u Berlinu, da su njemačko-hrvatski odnosi izvrsni te su istodobno naglasili potrebu jačanja potpore zemljama jugoistočne Europe na putu k punopravnom članstvu u Europskoj uniji, posebice pritom istaknuvši Bosnu i Hercegovinu.

“Raduje me što je Hrvatska težište svoje politike sada stavila na financijsku i ekonomsku politiku. To je važno i dobro za ljude u Hrvatskoj i mi taj proces, naravno, s njemačke strane želimo poduprijeti”, rekla je Angela Merkel nakon susreta s Andrejom Plenkovićem i naglasila kako su njemačko-hrvatski odnosi izvrsni.

“Naši razgovori su bili još jedna potvrda izvrsnih i prijateljskih odnosa”, ustvrdio je i hrvatski premijer Andrej Plenković. On je dodao kako je s kancelarkom razgovarao i o tome kako poduprijeti zemlje jugoistočne Europe na njihovom putu ka Europskoj uniji.

“Zajednički smo zaključili da je potrebno pomoći zemljama jugoistočne Europe u procesu europskih reformi, a to se posebice odnosi na Bosnu i Hercegovinu na njezinom putu”, rekao je nakon razgovora s kancelarkom Merkel hrvatski premijer i dodao kako je Hrvatska spremna pomoći svojim svježim iskustvima iz pregovaračkog procesa.

“Mi Bosni i Hercegovini možemo pomoći i kao punopravna članica Europske unije, naravno, uz ustrajanje na ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini”, rekao je Plenković.

Kancelarka Angela Merkel je također izrazila zadovoljstvo što je Bosna i Hercegovina ispunila uvjete za nastavak procesa približavanja Europskoj uniji.

Bljesak.info

Povezani Članci

JAJCE: Lovro Martinović pobjednik Božićno-novogodišnjeg šahovskog turnira

Volim Jajce

Čović: Imati ćemo najmanje 4, vjerojatno i 5 izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Volim Jajce

PREDSJEDAVATELJ OV JAJCE POSJETIO GENERALNOG KONZULA REPUBLIKE HRVATSKE

Volim Jajce
Učitavanje....