Volim Jajce
Aktualno BiH Politika

Nitko nikada SDA nije gore okarakterizirao kao PDP-ov generalni sekretar

Prijetnje ratom kao “argument” u političkoj raspravi odlika su SDA od njenog nastanka i danas su se u tu činjenicu mogli uvjeriti i politički faktori u Europskoj uniji.

SDA u priopćenju navodi da nikakvog “razlaza BiH” ne može biti i da oni koji to zagovaraju riskiraju ratove u cijeloj regiji i Evropi.

– Stvari treba nazvati pravim imenom: ratom Evropi, pored SDA, u modernoj historiji prijetili su još samo teroristi tzv. „Islamske države“. Slučajnost? Ne bih rekao – bulazni Grmuša.

On dodaje da odavno upozorava da ovakvoj SDA, koja nije u stanju da mirno, civilizirano i politički argumentirano raspravlja o bilo kojoj temi, već svako malo zvecka oružjem radi promocije svojih političkih ideja, nije mjesto u Evropskoj narodnoj partiji, baš kao što ni Bosna i Hercegovina, u ovom ili onom obliku, nikad neće biti dio Evropske unije dok je SDA relevantan politički faktor.

– Također, dobro je što je SDA konačno pokazala i svoje pravo lice kad je riječ o integracionim procesima: ova stranka samo fingira da se zalaže za euroatlantske integracije i na toj prevari je dobivala podršku međunarodnog faktora. SDA nije za bilo kakve integracije osim ukoliko one nisu zasnovane na šerijatskom pravu – kaže Grmuša.

On ističe da je to razlog što neprestano insistira i unutar PDP da apsolutno nikakvu saradnju, pa ni na tehničkom nivou, ne prakticiraju sa “ovom i ovakvom radikalnom, militantnom i ekstremističkom SDA”.

– I od tog stava neću odstupati ni dalje, pri čemu ću nastaviti da o ovim stvarima otvoreno i bez dlake na jeziku razgovaram sa svim funkcionerima Evropske narodne partije i političarima iz Evrope i drugih zemalja – poručuje Grmuša.

 

Raport.ba

Povezani Članci

Praljkova želja je ispraćaj bez posebnih počasti, u krugu najbližih

Volim Jajce

Od Vranice do Jajca: Središnja Bosna ima najviše skijališta u BiH

Volim Jajce

Općina Kiseljak: Bošnjačka djeca da nose zelene trake oko ruke zbog raspoznavanja

Volim Jajce
Učitavanje....