Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

NEREALNI ZAHTJEVI POSLODAVACA U BiH i za posao konobara treba diploma fakulteta

a, po mom mišljenju, oni trebaju imati srednju. U 90% slučajeva traži se iskustvo. Zbog hiperprodukcije kadrova VSS, došli smo u situaciju da se traži prekvalificirano osoblje”, kazala je Aida Zejčirović, direktorica portala “BoljiPosao.com” za EuroBlic i dodala da nije nepoznato kako se traže mlade osobe s iskustvom, ali, s druge strane, za iskustvo je potreban posao. Svemu ovome je, dodaje, uzrok neuređeno tržište rada. “Imamo primjedbe nezaposlenih da su nerealni uvjeti, ali ima i poslodavaca koji se ne žele prilagoditi. Traže posao da ga ne nađu”, rekla je Zejčirović. Uz prekvalificirane radnike, nije neobično da poslodavci traže jednog radnika koji će za njih obavljati više različitih poslova i sve to za jednu mizernu plaću.

“Recepcionar koji treba poznavati knjigovodstvo, konobar sa srednjom školom ili fakultetom, prodavač u trgovini koji treba tražiti nove kupce”, neki su od oglasa za posao s kojima se susreću nezaposlene osobe.

Pa se tako u jednom od oglasa traži recepcionar u hotelu koji treba biti spreman raditi kao ispomoć u restoranu, a u jednom oglasu je navedeno kako prodavaču u prodavaonici ne treba biti teško pomoći kolegama u zaprimanju robe i čišćenju.

Bh. svakodnevnica

U nekim slučajevima se od prodavača traži da, osim prodaje u trgovini, posjećuje kupce i traže nove, što je pak posao komercijalista. U jednom slučaju za rad u cvjećarnici tražili su radnika koji je, osim sposobnosti dekoriranja cvijeća, morao poznavati engleski jezik i rad na računalu. Danas je u BiH situacija takva da je onima koji nemaju političke i rodbinske veze potrebno završiti fakultet kako bi radili kao konobari, cvjećari, terenski komercijalisti i sl.•

Večernji.ba

Povezani Članci

Ne zadovoljni šumari Šumarije Jajce.

VJ Urednik 1

Ladan: , Koja zamlja korona virus nema

Volim Jajce

Održan tradicionalni susret Jajčana u Zagrebu

VJ Urednik 1
Učitavanje....