Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

NE TREBA SE RUGAT TUĐOJ NESREĆI: BIH je novi Agrokor

I dok neki političari u BIH likuju nad sudbinom Agrokora u RH, koji doživljava svoj potop uslijed preinvesticija, sama BIH ekonomski ostaje na životu pravim čudom. Dijaspora šalje nešto milijardi, MMF nam tu i tamo pozajmi koju, i mi nekako dočekamo kraj godine. No do kada tako?

Mladi napuštaju BIH. Mozgovi napuštaju BIH. Ako Italija i daleko razvijene zemlje Europe imaju ogromne probleme s migracijama mlade produktivne radne snage ka bogatijem Sjeveru koji tu tek brojevi koje statistički zavodi u BIH kriju od javnosti?

Jer stalno se govori o odlasku ljudi. No tko odlazi? Umirovljenici sigurno ne odlaze. Čime će otići? S 300KM mirovine koju im je država ionako skresala za pola. Odlaze oni koji trebaju biti , odnosno koji su trebali bit nositelji razvoja ove zemlje, produktivna radna snaga. Odlazi reproduktivna generacija širom BIH, ma koliko FTV javljala da odlaske bilježi samo Livno. U Tuzli su redobi pred Goethe institutom, medicinske škole otvaraju se ko lude, što mislite zašto? Prosječan Tuzlak više ne želi izdvajati 49 milijuna maraka godišnje za Sarajevo.

29 milijuna maraka godišnje Sarajevu pošalje Mostar, 7 milijuna Široki, 3 milijuna ionako siromašno Livno.

Samo iz Sarajeva nema iseljavanja i samo je u Sarajevu pozitivan prirodan priraštaj. Lijepo je živjeti u gradu u kojem drugi rade za njega. Dok ti žuriš na jutarnji teferič. Il kvarcanje.

BIH postaje društvo prosječnosti. Država loših đaka. Ponavljača. Zato se u ovoj državi ponavljaju iste teme iz godine u godinu. Nema ekonomskog progresa. Nema ni društvene evolucije svijesti.

Dovoljno je par frustriranih političara pa da cijeli napredak u dijalogu vrate godinama unatrag.

Međunarodne institucije u BIH financiraju najveće ridikule, najgore huškače i najrecidivnije pokrete u BIH. Nigdje kao u BIH zapad nije prosuo love ko na komuniste, šačicu nepismenih bukača koji emotivno ucjenjuju cijelu državu.

Polako se zadužujemo, polako iseljavamo i polako se približava taj tren kad će nad BIH puknuti bomba. Ekonomska bomba.

A onda će netko pitati  – jeste vi oni koji su se jučer smijai Ivici Todoriću?

poskok.info

Povezani Članci

PROČITAJTE PRIJE NEGO IZBRIŠU: ‘Život se i dalje može položiti za domovinu – Kakav Kafka, koji Ibsen, gdje su bili ’92.’

Volim Jajce

Dragan Čović: Neću sudjelovati u obilježavanju Dana državnosti, Izetbegović je slao pozive samoinicijativno

Volim Jajce

Tonćo Ladan, odlomci iz romana – Gola bol 7. dio

Volim Jajce
Učitavanje....