Volim Jajce
Aktualno Humor Jajce TOP

NE BRINITE , SVE JE PO PLANU Provjerili smo kako teku radovi na novom kružnom raskrižju u Jajcu

Provjerili smo kako teku radovi na novom kružnom toku ,pardon ,kružnom raskrižju kako bismo razuvjerili sve one koji su se prepali da ovi radovi neće biti gotovi u ugovorenom roku tj. do 15.12.2016.godine.

Naime prema dosadašnjoj situaciji i onome što smo vidjeli ,investitor ,kojeg nećemo ovim putem reklamirati ,radi punom parom .Sve svoje kapacitete je usmjerio na ovaj simbol našeg grada i za sada je sve prema planu. Sve je pod kontrolom ističu i radnici zatečeni privremeno na obavljanju nekih drugih poslova ,gdje rokovi samo što ih nisu stigli. Gadno je vele, kad općina Jajce kao investitor zbog neizvođenja radova u predviđenom i ugovorenom roku, gazdi naplati penale. Odma i radnici osjete na plaći, a o toplom obroku da ne govorimo.Preko mjesec dana ih je kažu mučio kružni potporni zid ispod hotela , pa su u pomoć zvali neku firmu koja ima takvu oplatu. Samo da nije sve tako okruglo, bilo im vele puno lakše da je to nekakvo kvadratno raskrižje.

Dinamika posla na kružnom toku je zadovoljavajuća ,ono radi se, kako kada se ima vremena,jer brzo će i zima, snijeg ,led ,kaljamuža, blato ,kiša i teško će se inače  moći proći kroz najfrekventnije buduće kružno raskrižje u kraljevskom gradu. A kako ističu mora sve biti gotovo prije velikih minusa ,jer je izričito je naređeno od strane investitora ,odnosno općine Jajce, da prilikom rezanja vrpce  fontana unutar kružnog raskrižja mora raditi.”Voda u fontani mora prskati na sve strane za vrijeme otvorenja!!!”,navodno je ovim riječima zaprijetio nadzorni organ ispred općine Jajce, koji u slobodno vrijeme kad nije općinski arhivar nadzire radove.Inače bi se samo iz tog razloga otvorenje umjesto kako je predviđeno 15.12.2016. godine ,moralo pomjeriti do proljeća,kad malo popusti minus.

Nadamo se da će investitor sve završiti kako je i planirao i da neće morati plaćati penale ili ne dao Bog zbog toga izgubiti pravo aplicirati za neke druge poslove ,jer oni u općinskoj komisiji gledaju na sve to kad biraju najboljeg ponuđača kod javnih nabavki.Kažu da su gadni i da kod odabira kvalificiranog ponuđača gledaju sve u dlaku. Nije bitno ni ko si ni šta si. Imaju kaže pred sobom Zakone i čitaju . Nema kod njih ni matematičkih pogrešaka ,na to su najviše alergični . Vele ovim gazdama firmi :”Da budeš bježo s matematike u školi. Kod nas nema popravnog! ” Tu su brate u pravu, jer kako ćeš pogriješiti kad imaš i kalkulator i kompjuter. Čak i ovi novi mobiteli imaju kalkulator u sebi, pa nema izgovora “računao sam ručno”, mogu li popraviti pogrešku.

Dobro je da je tako ,nek nas svi bar po tome hvale unaokolo. Svugdje u BiH su problem javne nabavke. Tu kažu najviše love ode iz javnih u privatne ruke. Operu se pare ,uzimaju procenti za poslove i tako to.

Jajce je izolirano od tih slučajeva . Kod nas je sve čisto ko suza. Svaka marka se zna gdje je završila, a 10 miliona je proračun .Svaka čast lokalnoj upravi. Narod zna i narod je zadovoljan s takvim stanjem i ima nade da će nam biti bolje .

Ugodan vikend želi vam portal volimjajce.com

 

Tekst je satirične naravi. Naša realnost je upravo suprotna od navedenog…..

 

 

Povezani Članci

MERDŽO: Narod je uvijek znao izabrati pravi put kad se osjetio ugroženim

Volim Jajce

POGLEDAJTE Jezivo slijetanje Boeinga u zračnu luku u Pragu

Volim Jajce

ŠOPOVI DANI NA PLIVI: Završena prva Šopijada

Volim Jajce
Učitavanje....