Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Najavljujemo: Predstava “Kraljica Bosne

Najavljujemo Predstava “Kraljica Bosne”

Studentski teatar Franjevačke teologije Sarajevo, 11.05.2018. godine sa početkom u 20:00 sati izvest će dramski prikaz o posljednoj bosanskoj kraljici Katarini Kotromanić. Ovaj spektakularni komad bit će izveden u kazališnoj dvorani Javne ustanove “Dom kulture Jajce” Jajce.

Komad “Kraljica Bosne” na vrlo emotivan način govori o padu srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva. Centralni lik priče je posljednja kraljica Bosne Katarina Kotromanić. Ona je tragičan lik žene koja je izgubila muža, izgubila domovinu i djecu svoju. Ali kraljica Katarina nikad nije izgubila gorljivu ljubav za svoju domovinu Bosnu i svoj narod. Kroz predstavu pratimo Katarinu od njezine mladosti do smrti u Rimu.

Unatoč tome što se radnja događa u Srednjem vijeku, ona je ipak vrlo aktualna, te izvrsno komunicira s današnjom političkom i društvenom scenom u BiH i Europi. Masovno iseljenje stanovništva iz Bosne i Hercegovine bolna je točka svih nas. Iako predstava završava tragično, uz nemogućnost povratka u svoju domovinu i na koncu kraljičinom smrću, ona publici daje veliku nadu i budi, pomalo uspavanu, ljubav za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Cijena ulaznice za ovaj kazališni komad iznosi 3,00 KM.

 

Povezani Članci

#EdineOprosti, ali nismo krivi mi…

Volim Jajce

PROBLEMI SUVREMENIH GASTARBAJTERA Neće kući za blagdane jer ne mogu platiti troškove puta

Volim Jajce

A SAD NA POSAO! Načelnicima dodijeljeni mandati

Volim Jajce
Učitavanje....