Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Školstvo i obrazovanje TOP

Načelnik Jajca veleposlanici Cormack: Problem su Hrvati, njihova povijest, njihov grb…

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan primio je danas veleposlanicu SAD-a u BiH Maureen Cormack, s kojom je razgovarao o problemu srednjih škola u Jajcu.

Kako je priopćeno iz ureda općinskog načelnika, Hozan je informirao veleposlanicu Cormack o dugogodišnjoj borbi Bošnjaka Jajca za prava u obrazovnom sustavu, koja su zakonom zajamčena.

Hozan je istaknuo da je “protiv daljnje diskriminacije Bošnjaka i svih drugih u Jajcu, ali i protiv bilo kojeg oblika segregacije, osobito u oblasti obrazovanja”.

”Svih ovih godina, koliko se ukazuje na probleme, nitko nas ne čuje. Nije u redu da djeca u Jajcu u srednjim školama izučavaju hrvatsku povijest, zemljopis ili turističku raznolikost Republike Hrvatske. Svi ti udžbenici tiskaju se u Republici Hrvatskoj. Također, nije uredu da na diplomama stoji grb neprimjeren ovoj zemlji i njenim konstitutivnim narodima. Ukazivali smo svim nivoima vlasti i predstavnicima međunarodne zajednice na ovaj problem, ali čini se da nas nitko ne čuje. Cilj je ukinuti diskriminaciju koja ovdje postoji dugi niz godina i svako rješenje koje će za rezultat imati to prihvatljivo je. Bošnjaci nisu tražili novu školu, nego rješenje problema. Resornom Ministarstvu je, upravo, osnivanje nove škole bilo rješenje problema i nama jedino ponuđeno”, istaknuo je Hozan.

Naglasio je kako podržava učenike u njihovoj borbi protiv svakog oblika segregacije, te je istaknuo da podržava, kako djecu, tako i roditelje i sve druge, u njihovoj borbi za ravnopravnost, kaže se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

Znamo da je bitno biti Bošnjak, ali je li još išta bitno?

Volim Jajce

ŠEST GODINA OD KAD SU U BIH Talgo vlakovi konačno na probnoj vožnji

Volim Jajce

LOVRINOVIĆ: Hrvati žele izgradnju svoje domovine BiH, ali ne žele da im netko vrijeđa inteligenciju

Volim Jajce
Učitavanje....