Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

MSŠ “Travnik” dužna vratiti zgradu i platiti 270.368 KM za korištenje Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Županijski sud Novi Travnik je odbio žalbu Mješovite srednje škole „Travnik“ i potvrdio prvostupanjsku presudu Općinskog suda Travnik kojom je toj školi naloženo da preda u posjed Vrhbosanskoj nadbiskupiji dio školske zgrade, koji škola koristi. Ujedno je Mješovita srednja škola „Travnik“ dužna i platiti naknadu za korištenje u iznosu 270.368 KM.

I pored ranije odluke Doma za ljudska prava koja je donesena 2003. godine da se taj dio zgrade vrati Nadbiskupiji, do dan danas odluka nije izvršena. Tijekom 2011. godine, Nadbiskupija je putem Općinskog suda Travnik pokrenula izvršni postupak radi izvršenja odluke Doma za ljudska prava, ali je postupak obustavljen jer je Županijski sud tada zauzeo stav da odluka Doma nije izvršna isprava na temelju koje se može pokrenuti izvršenje, piše Travnik-grad.info.

Iz tog razloga, Vrhbosanska nadbiskupija pokrenula je parnični postupak predaje u posjed, jer se odluka Doma za ljudska prava nije mogla realizirati, a Općina Travnik je Nadbiskupiji dala svu potrebnu dokumentaciju za povrat zgrade. Trenutno jednu polovinu objekta koristi Katolički školski centar „Petar Barbarić“,a drugu Mješovita srednja škola „Travnik“.

Dnevnik.ba

 

Povezani Članci

Održan AUTO RALLY JAJCE 2016. (Rezultati)

Volim Jajce

Mjesna zajednica Kamenice iz proračuna 150.000,00 KM,

Volim Jajce

Skandal prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija općine Jajce- hrvatski studenti provjeravani da li primaju drugu stipendiju, bošnjački nisu

Volim Jajce
Učitavanje....