Volim Jajce
Aktualno Jajce VJERA

Ministar pravosuđa i uprave KSB/SBK boravio u radnom posjetu Jajcu

Danas je u radnom posjetu Jajcu boravio ministar pravosuđa i uprave KSB/SBK gosp. Zoran Marković.

U uredu predsjedatelja Općinskog vijeća Jajce, gosp. Ive Šimunovića održan je sastanak na kojem je bio nazočan i protojereh Miladin Samardžić, jajački paroh.

Razgovaralo se o položaju Srba u Jajcu, te o tijeku obnove pravoslavne crkve/hrama Presvete Bogorodice u Jajcu koja je porušena tijekom ratnih događanja 1992. godine. Naglašena je potreba da se u obnovu ovog vjerskog objekta uključe i više razine vlasti kako bi se radovi što prije priveli kraju čime bi se malobrojnim pravoslavnim vjernicima omogućilo obavljanje vjerskih obreda u hramu.

Predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce, gosp. Ivo Šimunović kazao je za naš portal da će općinska razina vlasti u skladu sa svojim mogućnostima pomoći da se započeti projekat obnove što prije privede kraju.

Poslije sastanka upriličen je zajednički obilazak gradilišta i uvid u dosadašnje radove na obnovi hrama Presvete Bogorodice u Jajcu.

Hram Presvete Bogorodice u Jajcu nacionalni je spomenik Bosne i Hercegovine što je razlog više da se sve instance vlasti uključe u njegovu obnovu.

 

Volimjajce.com

 

 

Povezani Članci

PRVI BIZNIS FORUM JAJAČKE DIJASPORE

Volim Jajce

Pitanje nošenja burki sve češća tema u EU

Volim Jajce

NASMIJANA STUDENTSKA ŠUTNJA NA MJESTU ZLOČINA: Zašto su studenti Sveučilišta u Mostaru pristali posjetiti Sud BiH?

Volim Jajce
Učitavanje....