Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

“MA KUŠ NA ME” Građani u FBiH pokrenuli kampanju za zaštitu ljudskih prava pušača

Građani Federacije BiH pokrenuli su na društvenim mrežama kampanju za zaštitu ljudskih prava pušača povodom nedavno usvojenog nacrta zakona o apsulutnoj zabrani pušenja u svim zatvorenim javnim prostorima u FBiH.

Aida Feraget, inicijatorka kampanje pod nazivom “Ma kuš na me”, izjavila je za Fenu da i pušači, kao građani i porezni obveznici, imaju pravo od države tražiti zaštitu.

Pojasnila je da pušači imaju pravo uživati u ugostiteljskim uslugama isto kao i nepušači budući da ih jednako plaćaju, te da kampanja ne promovira pušenje već se pušači bore za svoja prava.

Feraget je istaknula da apsulutna zabrana bilo čega nikad i nigdje nije donijela ništa dobro i podsjetila na pokušaj SAD-a da zabrani točenje alkohola koji je doveo do ekspanzije organiziranog kriminala s kojim se bore i danas.

– Punoljetni i radno sposobni građani imaju pravo sami odlučiti o svom tijelu kada je riječ o pušenju, kao i o, na primjer, abortusu – naglasila je Feraget.

Dodala je da kampanju nitko ne financira i da je Facebook grupa “Ma kuš na me” za desetak dana dobila više od 3.000 sljedbenika, te da su pisali parlamentarcima i Ministarstvu zdravlja FBiH kao predlagaču zakona.

Vecernji.ba

Povezani Članci

Sretan ti Dan državnosti Bosno i Hercegovino

Volim Jajce

DUGOROČNA PROGNOZA Božićni blagdani ipak bez snježnih pahulja, ali uz niske temperature

Volim Jajce

RAZGOVOR O NOVOM REGULACIJSKOM PLANU NASELJA VOLIJAK

Volim Jajce
Učitavanje....