Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce

Liječnik kao supermen

Na naš portal stižu i nove zanimljive informacije o politici SDA Jajce i njihovim kadrovima. Politika raspodjele novca i kadroviranje SDA na državnom nivou, vrlo aktualno ovih dana – ide izgleda istom logikom i na lokalnom nivou.  Prenosimo pismo u cjelosti:

“Na posljednjim lokalnim izborima koji su se održali u oktobru 2016.godine dr.Denis Zjajo, zaposlen u JZU „Dom zdravlja“ Jajce izabran je za vijećnika u Općinskom vijeću Jajce. Samim izborom, prijavljeni je znao, ili mogao znati koja su prava i obaveze koje proizlaze iz jednog takvog izbora, točnije da u toku svog mandata mora striktno poštovati odredbe Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Zakona o sukobu interesa Federacije Bosne i Hercegovine. Prema raspoloživim materijalnim dokazima, dr.Denis Zjajo  je u vremenskom periodu 2016.godine do danas u više navrata iskazao ponašanje koje je u direktnoj vezi sa zabranjenim aktivnostima. Takvo ponašanje po svom  kontinuitetu, upornosti, karakteru i načinu na koji se isto manifestuje u suprotnosti je sa naprijed navedenim zakonima.

Ovakva tvrdnja zasniva se na činjenici da je dr.Zjajo kao vijećnik u Općinskom vijeću Jajce u sportskim organizacijama koje djeluju na novu SBK Travnik, odnosno općine Jajce obavljao sljedeće dužnosti:

Predsjednik uprave Košarkaškog kluba „Vodopad“ Jajce predsjednik Košarkaškog saveza SBK Travnik, predsjednik Upravnog odbora JU „Sport i rekreacija“ Jajce, predsjednik komisije Sportskog saveza općine Jajce za raspodjelu novčanih sredstava iz granta za sport općine Jajce, član žirija za izbor najboljeg sportiste općine Jajce, član Upravnog odbora Opće bolnice Jajce, a donedavno je obnašao funkciju predsjednika Sindikata doktora i stomatologa JZU „Dom zdravlja“ Jajce. Za sve navedene funkcije u sportskim organima  primao je i još uvijek prima novčane iznose kao naknade. Također, prima i određenu nadoknadu kao član Upravnog odbora Opće bolnice Jajce, mada Zakonom o sukobu interesa Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, jasno je određeno da se radi o nespojivosti, odnosno sukobu interesa.

Nedavno je u Sportskom savezu općine Jajce izvršena inspekcijska kontrola od strane Inspektorata Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK Travnik, kojom prilikom je utvrđeno da je dr.Denis Zjajo neovlašteno obavljao funkciju predsjednika Upravnog odbora Sportskog  saveza  općine Jajce, jer nije izabrana za predsjednika tog tijela od strane Skupštine Saveza, što predstavlja osnov sumnje o počinjenju kaznenog djela „Lažno predstavljanje“.

Da dr. Denis Zjajo voli funkcije, pokazuje i činjenica da je tokom 2018. i 2019.godine bio predsjednik Komisije za raspodjelu novčanih sredstava iz granta za sport općine Jajce. Za dvije godine podjeljeno je 296.000,00 KM proračunskih sredstava, Košarkaški klub „Vodopad“, čiji je predsjednik Uprave dobio je 46.750,00 KM. Nezvanično, iz tih sredstava se osim redovnih aktivnosti všri plaćanje studija za četiri člana ovog Kluba?!. Iz gradski priča dr. Denis Zjajo u svojim aktivnostima ima veliku podršku Načelnika općine Edina Hozana, jer su u rodbinskim vezama, brat od Hozanove supruge oženio je Denisovu sestru. ”

Svaki komentar suvišan!!

Povezani Članci

GDJE SU MILIJUNI? Bivši funkcioneri NS BiH tužili sadašnje čelništvo

Volim Jajce

JAJCE: Komotin proslavio uspješnu poslovnu godinu i 20 godina postojanja

Volim Jajce

ZAVIČAJNA UDRUGA JAJCE – AUSTRIJA: Uručena donacija župi Podmilačje

Volim Jajce
Učitavanje....