Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

LICEMJERNA SDA Ako je Herceg Bosna udruženi zločinački podhvat, što je RBiH, čija je vojska -Armija RBiH počinila višestruko više zločina?

Obilježavanje godišnjice glorificiranjem Hrvatske republike Herceg Bosne je sraman anticivilizacijski čin. Tim postupkom se veličaju masovni zločini i etničko čišćenje Bošnjaka i Srba s područja te zamišljene paradržavne tvorevine. Istovremeno, to predstavlja izrugivanje žrtvama, priopćila je danas Stranka demokratske akcije, prenosi HMS.

Kako se navodi u priopćenju, Herceg Bosna je produkt “udruženog zločinačkog pothvata” čiji je cilj bio podjela BiH, a u okviru koje nije bilo mjesta za nehrvate.

– Osim Bosni i Hercegovini, Bošnjacima i Srbima, ta tvorevina nanijela je nepopravljivu štetu i hrvatskom narodu koji je iz ratnog perioda izašao osramoćen i populacijski desetkovan. Kao udruženi zločinački pothvat označena je u svim historijskim dokumentima i konačno u prvostupanjskoj presudi Haškog tribunala izrečenoj njenom vodstvu, koje je osuđeno na 111 godina zatvora – navodi se u priopćenju SDA.

U SDA kažu kako “otužno zvuče poruke sa jučerašnjeg obilježavanja da iza te tvorevine nisu ostale masovne grobnice i masovni zločini”. Istina je, vele, nažalost, sasvim drugačija.

-O tome svjedoče Ahmići, Heliodrom, Dretelj, Vranica i obespravljeni i prognani Bošnjaci iz Stoca, Čapljine, dijela Mostara, Prozora, Ljubuškog, dijela Srednje Bosne, Žepča i dijela Posavine i druga stratišta, kao i rušenje simbola Mostara, Starog mosta. Pitamo Dragana Čovića i ostale organizatore jučerašnjeg obilježavanja jesu li to europske vrijednosti za koje se zalažu?! – priopćila je SDA.

Šoljić: Protivnici HR HB bili i ostali protivnici ravnopravnosti Hrvata

Govoreći na sinoćnjoj svečanoj akademiji o uspostavi Hrvatske republike Herceg Bosne predsjednik Glavnog vijeća HZ HB mr. Vladimir Šoljić kazao je kako ona nije uspostavljena da bi se rušila BiH, već da bi se Hrvati obranili i obranila BiH.

-Bez HR HB i HVO-a bio bi ostvaren velikosrpski plan osvajanja BiH. HR HB i RH pomogli su i u naoružavanju muslimanske vojske Armije R BiH i zbrinjavanju tisuća bošnjačkih izbjeglica. Zbog čega se onda Herceg Bosna danas sotonizira i tko to čini retorički se upitao Šoljić i ponudio odgovor: Zato jer nekima nije bilo u interesu da se Hrvati obrane. Oni koji su bili protiv HR HB bili su i ostali protivnici ravnopravnosti Hrvata, kazao je, te dodao:.

-Oni koji su osporavali HR HB, danas osporavaju Hrvatima pravo da sami biraju svoje političke predstavnike, kao da su Hrvati idioti pa trebaju tutore, osporavaju im da imaju svoj rtv servis, što u Europi imaji i nacionalne manjine, a u posljednje vrijeme osporavaju i pravo Republici Hrvatskoj da poveže svoj teritorij pelješkim mostom, kazao je Šoljić.

On je ocjenio besmislenim teze o tome kako su Hrvati sami dobrovoljno napustili svoja prijeratna staništa, te kako je HR HB- udruženi zločinački podhvat.

Raguž: Hrvati počinili najmanje zločina

Ravnatelj Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž iznio je podatak kako je u vrijeme rata s prostora pod nadzorom HVO-a protjerano 112.000 Bošnjaka i Srba, dok je s prostora pod nadzorom Armije RBiH protjerano 529.000 Hrvata, a s prostora pod nadzorom srpskih snaga 586.000 Hrvata. Armija R BiH imala je 331 logor, u kojem je zatočeno bilo 14.441 Hrvat, od čega ih je ubijeno 632, a 50 ritualnim odsjecanjem glave. Armija R BiH uz to je ubila 1051 hrvatskog civila, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Kako to da su HR HB i HVO udruženi zločinački podhvat, a oni koji su po svim elementima, počinili višestruko više zločina, nije, upitao se Raguž. /HMS/

Povezani Članci

Priopćenje u povodu nezakonitog i neustavnog postupanja Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

Volim Jajce

ALEKSANDAR TRIFUNOVIĆ: Ne znam rođaci, ali dok ne prihvatimo da smo saučesnici, biće ovog još.

Volim Jajce

INICIJATIVE ZA KONJIC, JABLANICU, NOVI TRAVNIK, JAJCE, BUGOJNO I KAKANJ TRAŽE PONAVLJANJE IZBORA: Nismo znali da je u BIH dozvoljeno udarati izborne komisije, i mi bi

Volim Jajce
Učitavanje....