Volim Jajce
Aktualno Jajce Natječaji Zanimljivosti

LAŽI, OBMANE I MANIPULACIJE – čime se sve služe “mlade snage” koje zagovaraju “promjene”

Općinsko vijeće u prošlom sazivu u Proračunu općine Jajce za 2020. godinu usvojilo je izdvajanje za asfaltiranje lokalnih putova na području sela Mile u iznosu od 150.000,00 KM. Zasluga je to vijećnika HDZ BiH, koji su u pregovorima oko raspodjele sredstava iz Proračuna, osim Mila, uspjeli osigurati sredstva i za još neka druga sela na području naše općine.

Svima nam je poznato da zbog općinske administracije ovaj projekat nije išao u realizaciju kada je trebalo, tijekom 2020. godine, a bili su i lokalni izbori pa su pojedina kapitalna ulaganja jednostavno prolongirana, i to uglavnom u mjestima gdje žive Hrvati (kako HDZ BiH ne bih mogao sebi pripisati zasluge).

No, to očito ne sprječava mlade političke “uzdanice” iz HDZ 1990., da sebi pripisuju zasluge za nešto što je dogovoreno prije nego što su oni uopće ušli u lokalnu politiku. Pojedini mještani sela Mile tako kazuju da ih je mladi predsjednik 90-ke, Stipe Tokić, obilazio i obećavao asfaltiranje putova u njihovim zaseocima. S obzirom na količinu laži i monstruoznih konstrukcija, koje je mali Stipe izrekao tijekom izbora, a posebno poslije izbora u želji da sebi osigura stolicu, ne čudi nas ovakvo njegovo manipuliranje s mještanima Mila. No, o ostalim lažima iz njegovog kratkotrajnog bavljenja politikom, kao i pojedinih njegovih bliskih suradnika iz 90-ke, govorit ćemo drugom prilikom.

Dakle, radovi na asfaltiranju u selu Mile trebali su se realizirati još prošle godine. Međutim, načelnik općine je raspisao tender tek poslije izbora. Dana 18.01.2021. godine donio je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača (firma “BH-4”). Zbog određenih proceduralnih propusta, desetak dana kasnije donio je odluku o dodjeli ugovora drugorangiranom ponuđaču (firma “Mukić-Komerc”).

Kako je od donošenja druge odluke prošlo više od mjesec dana (03.02.2021. donesena), s pravom mještani Mila postavljaju pitanje što se čeka s početkom izvođenja radova. Postoje informacije da se odugovlači upravo zbog malog Stipe, kako bi on u pravom trenutku (ako uspije ući u priželjkivanu vlast sa SDA i zasjesti u stolicu predsjedatelja Općinskog vijeća) pred svojim Miljanima mogao ispasti “čovjek od djela”. Previše je to laži i manipulacije za jednu tako mladu osobu.

U prilogu su odluke o dodjeli ugovora, kao i predmjer radova iz kojeg se jasno može vidjeti koje su sve lokacije predviđene za asfaltiranje i u kojem obimu.

 

Nezadovoljni mještani sela Mile

 

 

Povezani Članci

ZBOG “ZLOČINAĆKOG PODUHVATA” Nepismeni bošnjački radikali prosvjeduju zbog dolaska Grabar Kitarović u Sarajevo

Volim Jajce

Podignuta optužnica za ratne zločine protiv Atifa Dudakovića

Volim Jajce

VOJNI AKTERI PROTIV SRBA: Dodik zbog ratne prošlosti neće surađivati s Džaferovićem i Komšićem

Volim Jajce
Učitavanje....