Volim Jajce
Aktualno Gospodarstvo Jajce Promo Županija Središnje Bosna

Komotin d.o.o. – još jedan primjer uspješnog gospodarstva u Jajcu

Građevinska kompanija Komotin d.o.o. čije je sjedište u Jajcu, svojom kvalitetom radova i poštivanjem rokova isporuke stekla je dobro i prepoznatljivo ime ne samo na ovom području nego i šire.

Kompanija je osnovana 1996. godine, sa osnovnom djelatnošću proizvodnje kamena, standardnih kamenih agregata za beton i svježeg betona, uz izvođenje radova visokogradnje, niskogradnje, arhitektonsko inžinjerske djelatnosti i tehničkog savjetovanja.komotin2

“Prve godine djelovanja naše tvrtke karakteriziraju radovi na obnovi ratom razrušenih i oštećenih stambenih, stambeno-poslovnih, infrastrukturnih, komunalnih i drugih objekata a danas su to mnogo veći i značajniji projekti”, rekli su  iz kompanije Komotin.

U sklopu svog proizvodnog kompleksa kompanije Komotin koji se nalazi u Podmilačju-općina Jajce, kao zasebna organizacijska jedinica od 2007. godine djeluje pogon za proizvodnju predgotovljenih AB konstrukcija i pogon za obradu armature.

“Proizvodni pogon čini dvobrodna hala ukupne površine 1.700,0 m2. Trenutno smo u fazi proširivanja svojih poslovnih objekata. Aktivno radimo na izgradnji našeg poslovno-prodajnog objekta u Lučnoj pokraj magistralne ceste Jajce-Banja Luka ukupne površine od 950m2 objekta i nove uredske zgrade površine 350m2, izgradnja je financirana našim vlastitim sredstvima”, rekli su iz Komotin-a.

komotin3

Što se tiče aktuelnih projekata na kojima ova kompanija trenutno radi aktivni su: Izgradnja svadbenog salon površine 1050m2 u Laktašima, izgradnja proizvodnog pogodna površine 2300m2 u Kotor Varošu, skladišno-poslovni objekt površine 1300m2 u Općini Novi Grad, skladišno-poslovni objekt površine 600m2 u Vitezu, izgradnja proizvodnog pogona površine 5000m2 u Banja Luci, izgradnja skladišta površine 8000m2 u Jajcu.

komotin4

“Naša kompanija trenutno radi na sanaciji klizišta na cesti M16, sanaciji škarpe iznad niveliteta, propusta i slijeganja trupa ceste M16 dionica Crna Rijeka – Jajce jug, te na rekonstrukciji regionalne ceste R-413b Gostilj – Dobretići – Jajce. Svi radovi se odvijaju prema predviđenoj dinamici i poštuju se zadati rokovi”,  kažu iz Komotin-a.

Pored spomenutih usluga kompanija Komotin nudi usluge skladištenja građevinskog materijala proizvodnju betonskih prefabrikata i betonske galanterije, gdje poseban značaj daju i na polju sanacije, rekonstrukcije i izgradnje sakralnih objekata, cesta, mostova i cestovnih objekata.

komotin5

Građevinarstvo i industrija građevinskih materijala su značajan segment privrede svake države u svijetu, pa samim tim i naše. Građevinarstvo je, prvenstveno, radno intenzivna grana koja upošljava velik broj radnika.

Multiplicirajuće je djelovanje građevinarstva na rast i razvoj ostale gospodarstva. Jer, građevinarstvo absorbira veliki dio proizvodnje ostalih grana privrede, prvenstveno industrije, čime direktno doprinosi rastu proizvodnje ostalog gospodarstva ali i doprinosi ukupnom razvoju svake zemlje.

(volimjajce.com / akta.ba)

Povezani Članci

NAŠE PTICE UMIRU UBIJAJUĆI TENKOVE: U spomen na Laurenta Metrala Pierrea

Volim Jajce

NEDJELJA CARITASA BIH 11. PROSINCA Kardinal Puljić: Želimo čovjeku vratiti nježnost i ljubav prema životu

Volim Jajce

Ćiro Blažević počasni predsjednik NK Travnik

Volim Jajce
Učitavanje....