Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Klix zgrožen Kolindinim pjevanjem Thompsonove pjesme “Lijepa li si”

Desničarski bošnjački medij “Klix.ba” poznat po negativno konotiranim tekstovima o Hrvatima, i poticanju govora mržnje kroz komentare “čitatelja” u posljednjem naletu bijesa, okomio se na hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarević što je pjevala pjesmu u kojoj se spominje Herceg Bosna.

Posljednjih deset godina navedeni portal inzistira na fašistizaciji i kriminalizaciji svih legitimnih političkih predstavika u BiH, a u posljednje vrijeme i u Hrvatskoj. Ovaj put zasmetala im je Thompsonova pjesma “Lijepa li si”.

Pjesmu je Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pjevala na način na koji je Hrvati pjevaju još od 1998. kada je pjesma nastala. Pjesmu u orginalnoj verziji pjeva niz popularnih hrvatskih izvođača, i još nikad nitko u stihovima koji opisuju ljepote Hrvatske i Herceg Bosne nije našao ništa sporno.

Do koje mjere se mržnja sarajevskih medija proširila prema svemu što je hrvatsko pokazuje i reakcija na pjevanje pjesme, pa se u nastavku teksta Herceg Bosni daje zločinački karakter, a pjesmi zločinačke namjere.

Negativnu konotaciju vijesti, koja uopće nije vijest, dočarava naslov klixove vijesti: “Predsjednica Hrvatske zapjevala Thompsonovu pjesmu u kojoj se veliča Herceg Bosna”

Naime, u pjesmi se Herceg Bosna ne veliča, nego se samo spominje. Pjesma je stara skoro 20 godina, i malo je Hrvata koji pjesmu nisu zapjevali ili za nju ne znaju. Stoga je zanimljivo otkud potreba sarajevskih medija da dižu tenzije bez povoda, osim ako “vijest” nije napisana kako bi isprovocirala komentare ispod.

Herceg Bosna je legalna i legitimna organizacija hrvatskog naroda u BiH koja je osnovana kako bi se suprotstavila JNA. Kasnije je na Herceg Bosnu izvršena agresija od strane takozvane Armije BiH, uz brojne počinjene zločine i protjerivanja hrvatskih civila, čiji je povratak nakon rata onemogućen brojnim ubojstvima povratnika koja do danas nisu riješena.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA? “Komšokradica” pozvao hrvatskog veleposlanika u BiH na sastanak zbog demantirane Kolindine izjave

Volim Jajce

GLUMAČKI VELIKAN Mustafa Nadarević: “Borim se da pobijedim bolest, ne dam na sebe”

Volim Jajce

Priča o herojstvu bojovnika HVO-a središnje Bosne

Volim Jajce
Učitavanje....