Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Politika TOP Županija Središnje Bosna

Kiseljak: Predstavljeni kandidati HDZ-a za 11. Izbornu jedinicu

Otvorimo hrvatsko pitanje do kraja, zaustavimo odlazak mladih, poručeno je iz Kreševa i Kiseljaka

“Ne želim svojih petoro djece posjećivati u europskim i prekooceanskim zemljama. Želim svojim znanjem i iskustvom doprinijeti zaustavljanju odlaska mladih, popravljanju loše demografske slike Jajca u kojemu živim s obitelji ali i svih drugih mjesta u BiH. Za to nam je potrebna pomoć RH, prije svega u jačanju gospodarstva i otvaranju novih radnim mjesta”, poručila je na skupu u Kiseljaku Ivanka Barić, kandidatkinja s liste HDZ-a za 11. Izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske. Uz Ivanku Barić, na listi HDZ-a među 14 kandidata koji swe bore za tri mandata u Saboru RH još je jedna kandidatkinja s područja središnje Bosne, a riječ je o dr. Ivanki Mađar Šimić, rodom Travničanki. Uz Ivanku Barić i dr. Ivanku Mađar Šimić, na predstavljanju kandidata s liste HDZ koje je u srijedu uvečer upriličeno u kino dvorani Hrvatskog doma u Kiseljaku, Kiseljačanima su se predstavili i Željko Raguž, Davor ČordašAnkica Gudeljević, Dragan Konta, Miro Grabovac Titan te dr. Božo Ljubić, nositelj liste i aktualni zastupnik u Saboru RH.

Kandidatima s liste HDZ-a dobrodošlicu je poželio Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak. On je izrazio uvjerenje kako će upravo kandidati HDZ-a uspjeti osvojiti sva tri mandata u Saboru te im poručio kako nakon toga “svi zajedno idemo raditi u interesu svih Hrvata”.

Osim Mladena Mišurića Ramljaka, domaćini predstavljanja kandidata s liste HDZ-a za 11. Izbornu jedinicu bili su i Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH kao i Josip Kvasina, predsjednik Opšinskog odbora HDZ BiH Kiseljak i predsjedatelj Sabora Županije Središnje Bosne.

Na predstavljanju u Kiseljaku, kandidati s liste HDZ-a govorili su o aktualnim problemima koji tište Hrvate u BiH, od po pripadnike ovog naroda nepravednog ustroja BiH, odlaska mladih, pozicije hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. HDZ u Hrvatskoj i BiH ocijenjena je jedinom snagom koja se može izboriti za istinisku jednopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH, uz ostalo i kroz institucije sustava Republike Hrvatske.

“Nastavimo započete procese otvaranja hrvatskog pitanja u BiH kroz institucije sustava kao što su Sabor Republkike Hrvatske, mijenjajmo ekonomsku politiku prema Hrvatima u BiH na način da ćemo tražiti povoljne kredite HBOR-a kojim ćemo potaknuti i ubrzati razvoj hrvatskih područja u BiH”, poručio je okupljenima dr. Božo Ljubić, nositelj liste i aktualni zastupnik u Saboru RH kao i predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan RH.

Ljubić je svoje obraćanje završio pozivom Hrvatima u Kiseljaku da 10. i 11. rujna izađu na izbore za Sabor RH i svoj glas daju jedinoj istinskoj listi Hrvata koji živeći izvan RH osjećaju bilo i potrebe hrvatskog naroda u BiH.

Prije predstavljanja u Kiseljaku, kandidati s liste HDZ-a boravili su u Kreševu gdje su najprije obišli Sportsku dvoranu, a potom Franjevački samostan. Posjet Kreševu završili su sastankom s članovima OO HDZ Kreševo na kojemu su se predstavili i stranačkim kolegama u ovoj općini.

(artinfo.ba)

Povezani Članci

JAJCE: Metaling ulaže 8 milijuna KM u suvremene pogone

Volim Jajce

JAJCE: 555. godina od krunidbe Stjepana Tomaševića

Volim Jajce

Obilježavanje 25. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane

Volim Jajce
Učitavanje....