Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Politika TOP Županija Središnje Bosna

JAJCE: Kako je tko birao, neka tako i dobije

Posljednji lokalni izbori u Jajcu dokaz su da izborni programi i ciljevi pojedinih kandidata za načelnika općine Jajce, našem narodu nisu potrebni, nego je sve što nam treba ime i prezime kandidata.

Kako drugačije objasniti način glasovanja  “svatko za svoga” pa kako nam bude. Programi kandidata su tada u drugom  planu, totalno nebitni većini glasača.

Primjerice, u kampanji dr.Stipana Jezerčića, kao dio socijalnog programa isticani su besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce te 50% niže cijene vrtića u odnosu na trenutne cijene, na što se Edin Hozan čak javno u radijskoj emisiji usprotivio, što nije bilo dovoljno da primjerice roditelji bošnjačke djece, koja pohađaju osnovnu školu glasuju za besplatne udžbenike ili jeftiniji vrtić, odnosno podrže kandidata koji im to nudi u svom programu, bez obzira na njegovo ime.

Očito im je draža Hozanova pobjeda nego svake godine odvajanje od usta djece, za udžbenike ili svaki mjesec za vrtić.

Između kandidata koji nudi nešto besplatno za djecu i onog koji kaže da za to nema novaca, dok s druge strane skoro  svaki javnu nabavku “dogovara” s matematičkom pogreškom, na kraju pobjedi ovaj drugi, dokaz je da su izborni programi za mnoge birače, samo uzaludno trošenje vremena i da isti ne vide dalje od vlastitog nosa. Prvorazredna je to glupost viđena samo u našim krajevima.

Nitko od Bošnjaka tada nije rekao da Hozan priča gluposti, jer kako drugačije objasniti njegov argument da za djecu nema novca u proračunu, a za Mukić doo, BH 4 doo  i druge Hozanu bliske doo ima više nego dovoljno. Za njih krize nema, pa će uskoro novac zarađen od općine Jajce ulagati i u hidroelektrane.

Šutjeli su tada i predstavnici “građanskih” opcija.

Osobno bih se osjećao glupo kada bih shvatio da me je u vrijeme kad gledam kako preživjeti od prvog do prvog, Edin Hozan uvjerio da je za mene bolje da plaćam knjige svome djetetu i skuplji vrtić, nego da sve to dobijem besplatno .

Možda je problem i u tome što je školska godina već počela, a knjige kupljene, dok je naše razmišljanje od danas do sutra, pa šta će nam besplatne knjige dogodine.

Mi želimo nešto sad i odmah, ili nikad!!!

Obzirom da su za Hozana, odnosno protiv besplatnih udžbenika bili uglavnom Bošnjaci, predlažemo da Općinsko vijeće Jajce donese odluku kojom će pravo na besplatne knjige za osnovnoškolce i vrtić s pola cijene imati samo djeca Hrvata Jajca, a Bošnjaci nek uživaju u Hozanovoj pobjedi…

Kako je tko birao, neka tako i dobije!!!

volimjajce.com

Povezani Članci

Kazaz: Izetbegović napokon mudro odigrao, Komšić gubitnik s matom nad glavom

Volim Jajce

Održani ‘Dani srednjovjekovlja’ u Jajcu

Volim Jajce

Pronaći najbolje rješenje za učenike Mješovite srednje škole u Travniku

Volim Jajce
Učitavanje....