Volim Jajce
Aktualno Hrvatska TOP

KAD NEĆE HRVATSKA HOĆE NJEMAČKA Krivi su! “Udbašima” doživotni zatvor

Sud je proglasio Perkovića i Mustača krivima za pomaganje u ubojstvu Stjepana Đurekovića. Obojica su dobili kaznu doživotnog zatvora.

U Münchenu je jutros izricanjem presude Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču završeno suđenje zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića koje je pred Visokim zemaljskim sudom počelo u listopadu 2014.

Sud je proglasio Perkovića i Mustača krivima za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Obojica su dobili kaznu doživotnog zatvora!

To je druga presuda za ovo djelo počinjeno na njemačkom tlu 28. srpnja 1983. u Wolfratshausenu pored Münchena. Godine 2008. na istom sudu hrvatski državljanin Krunoslav Prates osuđen je na doživotni zatvor zbog pomaganja u ubojstvu.

Sud je tada ustvrdio kako je Prates ključ garaže u kojoj je ubijen Đureković predao optuženom Perkoviću, koji je taj ključ prema presudi proslijedio dosad neutvrđenim počiniteljima. Prates, koji je bio Perkovićev suradnik u Njemačkoj, također je pratio kretanje Đurekovića. Mustač je u to vrijeme bio pretpostavljeni Josipu Perkoviću u Službi državne sigurnosti.

Suđenje, koje je trebalo biti okončano u travnju 2015., odužilo se zbog velike količine dokumenata koji su tijekom suđenja pristizali iz Hrvatskog državnog arhiva i bili uključivani u dokazni materijal.

Proces se produljivao i zbog čestog neodazivanja svjedoka, kao i činjenice da su mnogi važni svjedoci davali iskaz putem video veza, za što su bile potrebne dugotrajne tehničke pripreme.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

Jajce: Investicije u nacionalnim bojama

Volim Jajce

FOTO – VIDEO: SPEKTAKULARNIM KONCERTOM ZAVRŠILO OKUPLJANJE 1000 IVANA NA KUPRESU

Volim Jajce

Općina Jajce objavila preliminarnu listu stipendista

Volim Jajce
Učitavanje....