Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Je li bilo Antife u Atifa?

Kakvu je “časnu” borbu vodio general tzv. ARBiH Atif Dudaković u Bihaćkom džepu, najbolje pokazuju snimci u kojima zapovijeda strijeljanje zarobljenika i paljenje sela.

Godine 2009. Radio-televizija Republike Srpske (RS) prikazala je snimke zločina koje su počinile snage Petog korpusa Armije BiH, pod zapovjedništvom generala Atifa Dudakovića, u mjestu Izačić 9. srpnja 1994. godine, na kojima Dudaković zapovijeda strijeljanje dvojice zarobljenika, piše portal Dnevnik.ba.

Na snimcima se vidi grupa muslimanskih vojnika koji dolaze iz jedne ulice klicajući “Allah uekber”, među kojima je i Dudaković.

Dudaković vojnicima upućuje pitanja gdje su dva zarobljenika, a kada dobije odgovor da su u kampanjoli, on naređuje: “Streljati na licu mjesta!”.

Prikazan je zarobljeni vojnik, sa rukama na potiljku, kako ga pripadnici Armije BiH udaraju rukama i psuju. Vidi se i leš vojnika na ulici, te grupa vojnika kako nose ljudsko tijelo u šatorskom krilu.

Na snimku vojnik pred Dudakovićem govori: “Meni je drago što su ta krmčad pobijena”.

Potom Dudaković govori: “Ovaj film je završen, a glavni glumac je Hamdija Abdić”, a onda mu prilazi vojnik koji je na snimku rekao da mu je drago da su krmčad pobijena, i Dudaković mu čestita.U međuvremenu, Dudaković je postao i jedan od glavnih ljudi bošnjačkog establišmenta koji je pripremao bošnjački narod za moguće nove sukobe./HMS/

Povezani Članci

Njemačka objavila plan borbe protiv terorizma na domaćem tlu

Volim Jajce

ŠUTNJA ZLATA VRIJEDNA – Zašto Bošnjaci u Jajcu ŠUTE?

Volim Jajce

PRAVILNIK IZNAD ZAKONA I USTAVA Stjepan Dujo: SIP je u slučaju Novog Travnika narušio Ustav i izraženu volju građana

Volim Jajce
Učitavanje....