Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP Županija Središnje Bosna

Jajce domaćin trodnevnog susreta mladih BiH i konferencije u organizaciji SHL-a i NDC-a BiH

Jajce će od 6. do 8. maja biti domaćin trodnevnog susreta mladih iz cijele Bosne i Hercegovine i Konferencije pod nazivom „Jajce još jedna uspješna priča ili ….????“ čiji domaćini će biti Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) i Nansen Dijalog Centar (NDC) Sarajevo, potvrđeno je ovo na danas održanom sastanku predstavnika ovih organizacija sa načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom.

Susreti mladih okupiće više od stotinu mladih s prostora cijele BiH koji će volonterskim radom urediti u Jajcu jedan od prostora korisnih za cjelokupnu lokalnu zajednicu. Uz koristan rad cilj je i druženje mladih, razmjena ideja i iskustava i upoznavanje.
Konferencija će okupiti predstavnike različitih udruženja, međunarodnih organizacija i diplomatskog kora u BiH.
Načelnik općine Jajce Edin Hozan zahvalio se na svakom vidu podrške lokalnoj zajednici i izrazio spremnost za podršku projekata koji su korisni za lokalnu zajednicu. Sastanku u Jajcu prisustvovali su Ljuljjeta Goranci Brkić i Nebojša Šavija Valha predstavnici NDC-a BiH i Aldin Alić i Ermin Numić koordinatori  Fondacije SHL BiH.
Podsjećamo, Općina Jajce je kroz projekte NDC-a imala priliku pokazati bogatstvo svojih različitosti i razvijati interetnički dijalog i saradnju među etničkim grupama koje žive na prostoru BiH, a Omladinska fondacija Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život), čije aktivnosti podržava NDC, usmjerena je na stvaranje uvjeta za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama.
(općina jajce)

Povezani Članci

COD JAJCE Poziv za volontiranje u Njemačkoj 2017-2018

Volim Jajce

Sarajevski daidža konačno malo i o velikobošnjačkoj politici SDA, doduše nakon što je ispucao sve što je mogao na račun Dodika i Čovića

VJ Urednik 1

MALONOGOMETNI TURNIR POVODOM 13.RUJNA, rezultati sinošnjih utakmica

Volim Jajce
Učitavanje....