Volim Jajce
Aktualno Jajce Kultura TOP

˝Božić u kraljevskom gradu˝: Jajački mališani okitili mali bor u centru grada

Mališani JPU Dječiji vrtić „Bare“ i OŠ „13. rujan“ okitili su danas , na blagdan svete Lucije, mali bor na platou ispred Porezne uprave u centru grada. Kićenje bora jedan je od događaja  u sklopu manifestacije ˝Božić u kraljevskom gradu˝, koju ove godine organiziraju  HKD ˝Napredak˝, podružnica Jajce i Udruga ˝Kralj Stjepan Tomašević˝ Jajce.

Nakon dolaska u centar grada djeca su kratko razgovarala o blagdanu svete Lucije i  o običaju sijanja pšenice na taj blagdan, nakon čega su okitili bor ukrasima koje su napravili učenici drugog i trećeg razreda OŠ „13. rujan“. Poslije kićenja bora djeca su nastavila družiti uz čaj i prigodne poklone koje im je pripremio Napredak. Uz bor postavljene su i jaslice pored kojih su se djeca slikala.

Ovaj mali bor je jedini bor postavljen na javnoj površini i jedini ukras na javnoj površini koji ukazuje da se bliži najradosniji katolički blagdan Božić.

Nadamo se da će ih u budućnosti biti više i da će ovakvi događaji prerasti u tradiciju.

 

(facebook-napredak.ba; volimjajce.com)

Povezani Članci

SELEKTIVNA PRAVDA EL BOSNE: Kako je moguće da ovaj deklarirani džihadist nikada nije optužen?

Volim Jajce

Metalleghe osvojio bitan bod u Zenici

Volim Jajce

NAJVEĆE ZNANSTVENE PREVARE U POVIJESTI Lijepili kosti čovjeka i orangutana, izmišljali nestala plemena i tajne kloniranja embrija

Volim Jajce
Učitavanje....