Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce TOP

JAJAČKI HRVATI, javite se!

Prije otprilike tri godine, na medijskom nebu Hrvata Jajca, zasjala je nova zvijezda – lažni facebook profil Jajački Hrvati. U moru lažnih profila stvorenih najviše radi komentiranja tuđih profila, u početku i nije bio zanimljiv, pa ga nisam  ni ja pratio.
Nakon nekog vremena on je postao popularan. Bio je istinit, dokumentiran, odmjeren, ali ponekad i bombastičan. No, prije svega, bio je aktualan. Svaki dan sam, kao i većina informatički pismenih Hrvata i ostalih građana Jajca, jedva čekao da vidim šta će objaviti, kako će to potkrijepiti dokazima i ko će ga sve komentirati. Zbog njega ili nje, ja sam odjednom otkrio ljubav prema facebooku za koju nisam ni mislio da će se ikad pojaviti iako već dugo imam svoj profil. Naime, ja nisam od onih koji gledaju facebook radi tuđih slika ili objava. Ali Jajačke Hrvate sam zavolio kao windows 7 ili youtube downloader, pa možda i više.
U glavi su mi još  članci o društveno-političkoj situaciji u Jajcu, važnim događajima, obljetnicama, vjerskim blagdanima i puno toga još.

Čak sam i zavidio, pa kako se ja toga nisam sjetio! Nema političara iz Jajca kojeg taj Robin Hood iz Jajca nije oprao, mnogi su mu svašta poručivali, pokušavali uklanjati neke objave i prijetili mu.

Ne bi me čudilo da su na njega slali i dokone hakere da mu preuzmu profil kako bi onda oni pisali ono što njima, naručiteljima zločina, paše.

Čak je pokrenut i konkurentski profil Hrvati Jajački kako bi se unio razdor među obožavatelje njegovog lika i djela, no bezuspješno. Jedni su bili Jajački Hrvati!
I bio je aktivan taj profil neko vrijeme, pola godine, godinu, ne bih znao pouzdano. A onda je sve stalo. Da li ga je facebook dokrajčio zbog nečije prijave ili zbog svojih internih pravila, ne znam. Ja se samo iskreno nadam da je živ i zdrav, i da se nije promijenio postavši običan čovjek iz mase. Možda se odjednom pobojao za svoju sigurnost ili budućnost svoje obitelji, ako je u Jajcu ima. Možda se umorio od borbe s vjetrenjačama kojih u Jajcu ne nedostaje. Možda…
Znam samo da mi nedostaje, a iz razgovora s brojnim građanima Jajca znam da i većini njih jako nedostaje. Želim mu poručiti da se javi, da se ne boji, da može preko ovog portala pisati štogod želi, bez cenzure. Na kraju krajeva, i ja se skrivam iza ovog portala, pa evo me još sam živ iako sam svašta dosad napisao. Ako želi otvorićemo za njega poseban gmail račun, novi facebook profil, dati mu administratorske ili suradničke ovlasti, sve što mu srce hoće,… Samo da nam se vrati i obasja nam tamne medijske noći u Jajcu.
Jajački Hrvati, javite se!

Povezani Članci

Odgovor Kluba vijećnika HDZ BiH u Općinskom vijeću Jajce glavnom imamu Zehrudinu ef. Hadžiću Medžlis islamske zajednice Jajce

Volim Jajce

HDZ O HASANBEGOVIĆU: Ideološkim sektaštvom i ekstremizmom produbljuje podjele, a šuti o izboru Komšića

Volim Jajce

“Izetbegović je politička olupina koja mrcvari svoj narod i drži ga u zabludi”

Volim Jajce
Učitavanje....