Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Ivo Šimunović: Odgovor na priopćenje načelnika općine Jajce Edina Hozana

Na redakcijski mail dobili smo reakciju presjedatelja OV Jajce Ive šimunovića na javno saopćenje načelnika Edina Hozana koje se odnosi na člana Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je nepoželjan u 11 općina u SBK-u i u samom gradu Jajcu.

Poštovani načelniče općine Jajce,

i predsjedniče partnerske stranke SDA Jajce u Općinskom vijeću Jajce, nisam očekivao od Vas da ćete se očitovati na priopćenje dužnosnika Hrvata iz 11 općina Županije Središnja Bosna koje smo uputili pripadniku hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.

Znam da se žustro borite za svoje predstavnike, ali nisam znao da je Željko Komšić Vaš predstavnik pa mi je tim više postalo jasno očitovanje.

Mi potpisani u priopćenju ne odmjeravamo snagu, niti imamo potrebu to činiti sada jer je narod u nedjelju 7.listopada 2018. godine na biralištima bez organiziranih pomagača, glasao za svog predstavnika.

Bilo bi dobro da svi poštuju Ustav na svim razinama. Ustavni sud BiH je donio jasnu odluku kao mjerodavan tumač Ustava da se Izborni zakon mora promjeniti i ishoditi rješenje o legitimnom predstavljanju na svim razinama. Podsjećam sve vas Bošnjake koji duže pamtite da je gosp. Alija Izetbegović krajem 80.-tih i početkom 90.-tih poručivao gosp. Slobodanu Miloševiću da svaki narod ima pravo birati svoje predstavnike da on nema pravo nametati Sejdu Bajramovića da u Beogradu predstavlja Albance jer ga nisu birali.

Obzirom da ste krivo protumačili, mi nikomu ne zabranjujemo dolazak u neku općinu, svaki namjernik, prolaznik i čovjek dobre volje je dobro došao, a posebno u naš lijepi i duhom bogati grad, ali se ne može predstaviti našim željenim izborom.

Ulažemo energiju u gradnji dobrih susjedskih i partnerskih odnosa u uvažavanju osobnih i kolektivnih vrijednosti i molim da uvažite naš stav.

 

Jajce, 16. Listopad 2018. godine

Povezani Članci

Sredstvima nagrade „Max van der Stoel“ do multifunkcionalnog prostora za mlade

Volim Jajce

Vitez: Osam otvorenih rana krvari već 24 godine

Volim Jajce

Turković: Kupovinu sam obavila u zadnji tren, pred iftar, nakon dugog radnog dana

VJ Urednik 1
Učitavanje....