Volim Jajce
Aktualno BiH Gospodarstvo TOP

INSPEKCIJE JEDINO RJEŠENJE Represivnim mjerama u FBiH neće se poboljšati gospodarska slika zemlje

financija i pravosuđa, još nisu dala suglasnost na tu odluku. Stručnjaci ističu potrebu apsolutnog moratorija na zapošljavanja i ozbiljniju reakciju građana i nevladinih institucija jer sve ovo što se događa uzima previše maha u ovoj zemlji. Umjesto da se smanje porezi kako bi ih svi gospodarstvenici mogli plaćati i kako bi gospodarstvo opstajalo i jačalo u svakom pogledu, gospodarstvenici se zahvaljujući represivnim mjerama moraju boriti da bi uopće preživjeli. Oni koji to više ne mogu izdržati, zatvaraju svoje obrte ili poduzeća i odlaze put “obećanih zemalja”.

Udar na gospodarstvo

Poznati ekonomski analitičar Faruk Hadžić razočaran je ovakvim stanjem te je prokomentirao najavu posljednjih zapošljavanja.

– Općenito, smatram da su u ovom trenutku sasvim nepotrebna zapošljavanja u administraciji, a ovo predstavlja novi represivni udar na gospodarstvo zato što u ovoj situaciji nije rješenje zapošljavanje novih inspektora. Rješenje je smanjivanje poreza i na taj način će se izravno stimulirati gospodarstvo, a to se, vjerujte mi, neće postići nekim represivnim mjerama. Možemo zaposliti tisuće inspektora, ali to neće riješiti naše probleme koji su, prije svega, fiskalni. Potrebno je smanjivati poreze, povećati dohotke radnika, povećati potrošnju koja će onda neizravno dovesti do većih oporezivanja i to je rješenje u ovom trenutku, tvrdi analitičar Hadžić. Nedavno su i u Udruzi gospodarstvenika Posušje komentirali udare na gospodarstvo u FBiH. – Zbog prevelikih nameta naše gospodarstvo nije konkurentno na inozemnim tržištima i zato ima manje prihode. Zbog prevelikih nameta ono ne može značajnije investirati u proširenje kapaciteta ili u nove poslovne objekte, a zbog toga ne može značajnije povećavati i broj zaposlenih, kazali su.•

Povezani Članci

Arapsko proljeće u zlatnoj dolini

Volim Jajce

ČOVIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Pravite islamsku državu i tu nema nikakvih tajnie

Volim Jajce

SVEČANA ZAVRŠNICA HRVATSKOG PROLJEĆA SREDIŠNJE BOSNE U JAJCU

Volim Jajce
Učitavanje....