Volim Jajce
Aktualno Hrvatska Sport TOP

Hrvatska krenula pobjedom protiv Saudijske Arabije na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija svoj nastup u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj otvorila je 28-23 (12-11) pobjedom protiv Saudijske Arabije.

Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je do pobjede stigla teže od očekivanog iako je početak utakmice najavljivao da će utakmica biti laganiji trening.

Naime, nakon 10-ak minuta utakmice Hrvatska je povela sa 5-1, a činilo se kako igrači Saudijske Arabije ni na koji način ne mogu nauditi našoj obrani. No, Saudijci su pronašli slabu točku na lijevoj strani hrvatske obrane gdje Mamić i Štrlek nisu dobro zatvarali prolaz na liniju od šest metara, pa su akcije Saudijaca završavale ili golom ili sedmercem. Uz nekoliko dobrih obrana Al Saeeda, Saudijska Arabija je čak i povela sa 11-10 pred kraj prvog poluvremena, ali da se na odmor ode barem s minimalnom prednosti Hrvatske pobrinuli su se Šebetić i Cindrić.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula s obranom 5-1 što je donijelo brzo odvajanje na 15-11, no dvije greške u napadu omogućile su Saudijcima pogotke iz protunapada za 15-14. Ipak, ključnom se pokazala serija Hrvatske od 5-0 od 35. do 40. minute kojom se naša reprezentacija odvojila na šest razlike (20-14) i pobjeda više nije dolazila u pitanje.

U prva dva susreta 1. kola ove Čile je svladao Bjelorusiju sa 32-28 (14-14), dok je Njemačka bila bolja od Mađarske sa 27-23 (16-11).

Hrvatska će u 2. kolu već u subotu od 20.45 sati igrati protiv Mađarske.

Povezani Članci

Čović u Zagrebu : Onaj tko razmišlja o BiH bez Hrvata, želi uništiti BiH

Volim Jajce

ZARAZA SE ŠIRI Epidemija ospica pokosila Europu: WHO poziva na cijepljenje djece

Volim Jajce

SKANDALOZNA ODLUKA NAČELNIKA “SVIH GRAĐANA” -JKP Čistoća i zelenilo Jajce će jednim kamionom i jednim poluispravnim bagerom čistiti snijeg na 200 km lokalnih cesta u Jajcu

Volim Jajce
Učitavanje....